Pim Jansen
Pim Jansen Auto's 27 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk heeft slecht Tesla-nieuws, maar schept hoop voor 2023

Elon Musk heeft slecht nieuws voor mensen die in 2022 een Tesla Cybertruck willen rijden. Gaat ze niet lukken, de productie is weer eens uitgesteld.

Toch doet hij ook een paar toezeggingen, al benadrukt Elon Musk met klem dat hij niets kan garanderen. Naast de elektrische pick-up schept hij verwachtingen over onder meer de nieuwe editie van de pijlsnelle Roadster.

Geen Tesla Cybertruck in 2022

Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat Elon Musk tijdens een bizarre presentatie een nog opmerkelijkere elektrische pick-up presenteerde. Was dit een grap? Nee, het voertuig in Mad Max-stijl was for real. Nou ja, de plannen dan.

Sindsdien wordt er gespeculeerd over de productie en de marktgang van de Tesla Cybertruck. De pandemie kwam opzetten, 2020 vloog voorbij. In 2021 werd er wel een versie met een vernieuwd design gespot, pre-orders zijn massaal gedaan.

Elon Musk schept verwachtingen voor 2023

2022 zou het jaar moeten worden van de release, maar tijdens een vergadering over de laatste kwartaalcijfers kwam het hoge woord eruit. “Ook dit jaar geen Tesla Cybertruck”, aldus Elon Musk.

Wel zei Elon Musk tijdens de call dat de kans groot is dat in 2023 de nieuwe generatie Roadster, Cybertruck, Tesla Bots (deze robots) en de Semi big-rig truck werkelijkheid worden. Waar hebben we zoiets eerder gehoord?

Vernieuwd design

Inmiddels is de Tesla Cybertruck al een aantal keer aangepast wat betreft het design. De laatste wijziging, althans die in het openbaar is gespot, is de deur. Het gaat om de eerste versie zonder deurgrepen.

Daarnaast lijken er nog meer wijzigingen doorgevoerd te worden, zoals een compleet nieuw voorruit. Elon Musk gooide er afgelopen jaar nog maar eens een nieuwe patentaanvraag uit. Lees en bekijk hier meer.

Ondertussen blijft het geld met bakken binnenstromen, en wordt de CEO rijker en rijker. Lees in dit artikel hoeveel rijker de allerrijksten zijn geworden tijdens de pandemie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.