Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze sciencefiction-serie à la Lost is de Netflix-hit van nu

Manifest is al een tijdje een van de best bekeken series op Netflix van het moment. De sciencefiction-serie doet qua plot direct denken aan een van de populairste series ooit, Lost.

Lost is een tv-serie die stamt uit het tijdperk voor Netflix en andere streamingdiensten. Hierin volg je een groep mensen dat na een vliegtuigcrash strandt op een mysterieus tropisch eiland. Daarnaast wordt ingezoomd op het leven van individuele personages voorafgaand aan het vliegtuigongeluk middels flashbacks, flashforwards of flash sideways.

Manifest is de nieuwe Netflix-hit

Een parallel valt te trekken met de sciencefiction-serie Manifest. Hierin volg je de passagiers en bemanning van een commercieel vliegtuig, dat na vijf jaar lang verdwenen te zijn geweest een mysterieuze landing maakt. Oké, ze landen niet op een tropisch eiland, maar het fundament is ongeveer gelijk. Er is een mysterieuze vliegtuiglanding en iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om.

In Manifest volg je Montego Air-vlucht 828 van Jamaica naar New York, waarin de passagiers een korte periode van zware turbulentie ervaren. Na de landing horen de passagiers en bemanning van NSA-directeur Robert Vance dat er meer dan vijf en een half jaar is verstreken tussen het opstijgen en het landen van de vlucht. Gedurende deze tijd gingen nabestaanden ervan uit dat ze dood waren. Terwijl ze zichzelf opnieuw integreren in de huidige samenleving, ontdekken de passagiers en bemanning dat niets meer is zoals het vroeger was. Ook ervaren ze sturende stemmen en visies, die gebeurtenissen vertegenwoordigen die nog moeten plaatsvinden.

Waar kun je Lost nog streamen?

Op mysterieuze wijze Lost nog nooit gezien of ben je nu weer lekker gemaakt om de serie nog eens te kijken? Welnu, de sciencefiction-klassieker is nog altijd te streamen. Tot eind 2021 kon dat via Netflix, nu bekijk je alle zes seizoenen via Disney+.

Manifest stream je nu op Netflix, al is het geen Original. De sciencefiction-serie is gemaakt door NBC en kwam in 2018 voor het eerst uit. Er zijn drie seizoenen gemaakt, waarvan je de eerste twee nu kunt bekijken.

Check ook deze verrassende misdaadserie die momenteel in de top 3 meest bekeken series op Netflix staat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.