Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 21 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: bloedstollend spannende oorlogsfilm met 1917-ster

Netflix is weer een bloedstollende oorlogsfilm rijker. Ditmaal is het geen aangekochte bioscoopfilm (zoals De Slag om de Schelde), maar Munich: The Edge of War. Deze Netflix Original blijft weg van de frontlinie en laat een heel ander deel van het slagveld zien.

De kracht van deze oorlogsfilm op Netflix zit in de spanning. Munich: The Edge of War is geen actiefilm die laat zien hoe heftig het er aan de frontlinie aan toe gaat. Het is eerder een spionagedrama die je op het randje van je stoel houdt, maar je ook weet te raken. Deze invalshoek is anders dan je misschien gewend bent van de gemiddelde oorlogsfilm.

Spionagedrama in plaats van keiharde actie

Munich: The Edge of War speelt zich af net voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal van deze Netflix film richt zich dan ook niet op het winnen, maar op het voorkomen van deze verschrikkelijke oorlog. Die onmogelijke taak ligt in handen van de Britse ambtenaar Hugh Legat. Hij wordt door de Britse premier Neville Chamberlain naar München gestuurd voor een spoed conferentie.

In München komt Hugh in contact met zijn Duitse collega en oude vriend Paul von Hartmann. Tijd om gezellig bij te kletsen is er niet. Hitler staat op het punt om Tsjechoslowakije binnen te vallen en een oorlog te ontketenen. De onderhandelingen breken los en de toekomst van Europa staat op het spel. Dat spel is echter alles behalve zuiver waardoor Hugh en Paul in een web van politiek gevaar verstrikt raken.

Oorlogsfilm met bekende namen

De geschiedenisboeken leren ons dat het duo de Tweede Wereldoorlog niet heeft kunnen voorkomen, maar dat doet zeker geen afbreuk aan de spanning. Netflix heeft met Munich: The Edge of War een spionage thriller afgeleverd die je op het puntje van je stoel houdt. Dat is te danken aan het spannende verhaal (gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Harris), maar ook aan de cast.

Nu op Netflix: de meest bizarre oorlogsfilm ooit gemaakt

Zo wordt Hugh Legat gespeeld door George MacKay. Hij speelde eerder de hoofdrol in de alom geprezen Tweede Wereldoorlog-film 1917. Zijn belangrijkste tegenspeler is August Diehl. Een Duitse acteur die wat minder bekend is, maar je waarschijnlijk toch bekend zal voorkomen. Ook hij heeft al eens gespeeld in een grote oorlogsfilm, namelijk Inglourious Basterds.

Munich: The Edge of War op Netflix

Alle ingrediënten voor een goede oorlogsfilm zijn aanwezig en de reviews zijn tot nu toe voornamelijk positief. Het is als je een liefhebber bent van oorlogsfilms dus zeker aan te raden om Munich: The Edge of War een kans te geven. Dat kan je nu meteen gaan doen, want hij staat klaar op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.