Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: de meest bizarre oorlogsfilm ooit gemaakt

Als je van de genres ‘oorlogsfilm’ en ‘horror’ houdt, dan moet je Werewolves of the Third Reich even kijken. De film staat nu op Netflix en is zo bizar en slecht, dat het een must-see is.

Netflix staat vol met goede oorlogsfilms. Het is een komen en gaan van klassiekers en nieuwe films, zo kwam er laatst nog De Slag om de Schelde bij. Nu is het tijd voor een tegenhanger, die in één adem met de cultfim Sharknado genoemd kan worden.

Nu op Netfix: Werewolves of the Third Reich

De oorlogsfilm speelt zich af in nazi-Duitsland tijdens de kern van de Tweede Wereldoorlog. Als een groep Amerikaanse soldaten het duivelse plan van dokter Mengele ontdekt om een onstuitbaar leger van weerwolven te creëren, gaat het los.

Centraal in de oorlogsfilm op Netflix staan om precies te zijn vier Amerikaanse soldaten, die de ‘The Fearless Four’ worden genoemd. Ze zijn op weg naar een militaire gevangenis, voor verschillende vergrijpen. Onderweg wordt het konvooi waar ze onderdeel vanuit maken aangevallen door nazi’s. Parlementsleden worden vermoord, maar de Amerikaanse soldaten komen vrij.

Diep in de Duitse bossen treffen ze tijdens hun overlevingstocht een SS-lab, waar dokter Mengele menselijk en dierlijk DNA met elkaar mixt om een leger met weerwolfsoldaten te creëren. De vier Amerikaanse soldaten zijn nu de enige hoop van de geallieerden om te voorkomen dat Hitlers Derde Rijk de overhand krijgt in de oorlog.

Recensies over de bizarre oorlogsfilm

De recensies over Werewolves of the Third Reich zijn zonder uitzondering negatief, de meeste experts geven de nieuwe aanwinst van Netflix één of twee sterren voor de moeite. Op IMDb scoort de oorlogsfilm een rating van 2,4 op een schaal van 10. Maar daar komt juist het cultgehalte van deze oorlogsfilm om de hoek kijken. Zie het als de Sharknado van het oorlogsgenre. Zo slecht, dat je hem wel moet zien. En stiekem best lekker.

werewolves of the third reich, bizarre oorlogsfilm, nu op netflix

Werewolves of the Third Reich is nu te zien op Netflix. Zover ons referentiekader reikt, is dit de meest bizarre oorlogsfilm ooit gemaakt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.