5 goede films met een veel te lage IMDb rating

Je komt op het idee een film te kijken, checkt even wat lijstjes en baseert je keuze op de IMDb ratings. Komt je vast bekend voor, maar op deze manier mis je ook een hele hoop films die ondanks een lage rating gewoon hartstikke goed zijn. 5 films die je nooit zult tegenkomen in de top 10 lijstjes, maar wel het kijken waard zijn.

Killing them Softly (2012) – IMDb rating: 6.2/10

Het enige wat slecht is aan deze film is de op de Fugees geïnspireerde titel. Die past wel bij een R&B song, maar niet bij een groezelige misdaadfilm. De financiële crisis en Amerikaanse presidentscampagne in 2008 vormen het decor voor deze stijlvolle, gewelddadige en in onze ogen spraakmakende misdaadfilm. Brad Pitt zet een zeer goede rol neer als huurmoordenaar Jackie Cogan. Maar let vooral op Ben Mendelsohn, die met zijn rol als drugsverslaafde Russell een van zijn beste acteerpestaties uit zijn carrière heeft neergezet. Een 6.2 is veel te laag voor deze film.

Spring Breakers (2012) – IMDb rating: 5.3/10

Sex, drugs, geweld en vier mooie vrouwen in een bikini, waaronder Selena Gomez en Vanessa Hudgens. Dat kan een reden zijn om de film te kijken, maar ook om hem bij voorbaat al een lage rating te geven op IMDb. Hoe dan ook: je ogen komen in Spring Breakers niets te kort. Maar de film gaat veel verder dan alleen het visuele plaatje. Mocht je de film te oppervlakkig, plastic en over-the-top vinden: dat is juist de bedoeling van de intelligente regisseuse Harmony Korine, die met deze gelaagde film een vileine parodie van de ‘American Dream’ heeft neergezet. “Het is een weergave van de ‘hyper-candy’ en gestileerde realiteit”, zegt ze er zelf over in dit interview. Spring Breakers is het resultaat van een puik staaltje filmmaken en roept gevoelens die je in eerste instantie niet verwacht.

The Wolfman (2010) – IMDb rating: 5.8/10

The Wolfman heeft een cast om je vingers bij af te likken. Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt, Hugo Weaving en dan kunnen we nog wel even doorgaan. De horrorfilm gaat over Lawrence Talbot, die gebeten wordt door een wolf, waardoor hij bij volle maan verandert in een weerwolf. Best een aardig en spannend verhaal. Maar het zijn de muziek, kostuums en make-up die deze film uniek maken. Niet voor niets won The Wolfman een Oscar voor beste make-up en werd de film genomineerd voor nog veel meer awards.

Sharknado (2013) – IMDb rating: 3.3/10

Dan een film in de categorie ‘zo slecht dat hij goed is’: Sharknado. In de film raast een orkaan over Los Angeles, die ervoor zorgt dat mensenetende haaien door de hele stad verspreid raken. Juist, dat vraagt om een man cave gevuld met vrienden en een zak geestverruimende middelen. Topavond gegarandeerd.

The Expendables (2010) – IMDb rating: 6.5/10

Dolph Lundgren, Jason Statham, Sylvester Stallone, Jet Li, Mickey Rourke en nog veel meer actiehelden in één film. Pure cult met surrealistische actiescènes en een voorspelbaar plot. Heerlijk! Een schande om daar lager dan een 8 op te raten. Maar goed, zo denkt niet iedereen erover. De opvolgers kun je overigens links laten liggen, deel 1 is genoeg.

Reageer op artikel:
5 goede films met een veel te lage IMDb rating
Sluiten