Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 3 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Conor McGregor erkent valsspelen op een manier zoals alleen hij dat kan

De derde UFC-ontmoeting tussen Conor McGregor en Dustin Poirier ligt al enige tijd achter ons. Toch is het laatste woord er nog niet over gezegd. De Ier werd na afloop van het gevecht beschuldigd van valsspelen (en dat was niet de eerste keer). Nu, bijna drie maanden later, geeft McGregor toe dat hij zich niet aan de regels heeft gehouden. Dit doet hij echter niet met het schaamrood op de kaak, zoals je misschien zou verwachten.

McGregor vs Poirier III vond afgelopen zomer plaats tijdens UFC 264. Wat een knallend slotstuk van de avond had moeten worden, werd een dubbel pijnlijke aftocht voor Conor McGregor. De Ier brak zijn been, verloor en werd per brancard afgevoerd.

Conor McGregor beschuldigd van valsspelen

Terwijl de Ier in een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht, stond winnaar Dustin Poirier de pers te woord. Hij blikte terug op zijn tweede overwinning op Conor McGregor en diens blessure. Wat hij ook nog even kwijt wilde, is dat zijn opponent zich niet aan de regels had gehouden. The Notorious zou tijdens het grondgevecht zijn vingers in de handschoenen van Poirier geduwd hebben.

Conor McGregor lacht ondanks pijnlijke nederlaag en beenbreuk als laatste

Op deze manier kun je een tegenstander vasthouden en tegenwerken. Dat is op deze manier echter niet toegestaan. Volgens Dustin Poirier slaagde Conor McGregor er op deze manier in om hem vanaf de grond naar zich toe te trekken. Tegelijkertijd deelde de Ier gevaarlijke up-kicks uit. Hierbij lig je met je rug op de grond en trap je omhoog richting een tegenstander die staat. Door de kracht en de hoek die je maakt, kun je een tegenstander in één klap uitschakelen.

Geen schaamte

Uiteraard wilde Dustin Poirier dit voorkomen. Hij besloot daarom om afstand te nemen van Conor McGregor zodat zijn tegenstander weer op kon staan. Hij gaf daarmee een dominante positie uit handen. Op de grond was de Amerikaan namelijk in het voordeel. Conor McGregor had op dat moment dus wel degelijk voordeel van het valsspelen. Gelukkig werd het breken van de regels niet beloond met een overwinning.

Het valsspelen had uiteindelijk geen invloed op de uitkomst en dus verdween dit onderwerp naar de achtergrond. Tot eerder deze week toen Conor McGregor een vragenrondje deed op Twitter. Hier kreeg hij de vraag of hij de handschoenen van Dustin Poirier vasthield. De voormalig UFC-kampioen draaide er vervolgens niet omheen.

Zoals je in bovenstaande tweet kunt lezen, heeft Conor McGregor er geen probleem mee om toe te geven dat hij vals heeft gespeeld. In zijn ogen is een gevecht een gevecht en dan moet je keihard zijn. Volgens de Ier denk Dustin Poirier er net zo over, want hij beschuldigt de Amerikaan ook van valsspelen. Poirier zou het hek op onreglementaire manier gebruikt hebben. Daar heeft McGregor overigens geen problemen mee, want: “Only b****** complain”

UFC-comeback of boksen tegen Jake Paul?

Zeuren over zijn gebroken been doet Conor McGregor in ieder geval niet. Ondanks zijn blessure is The Notorious alweer druk bezig met trainen. Zelf mikt hij op een comeback in 2022. De vraag is nu alleen nog tegen wie dat gaat zijn. Een vierde gevecht tegen Dustin Poirier behoort zeker tot de opties, maar ook Jake Paul staat te trappelen. De Youtuber heeft in ieder geval een voorstel gedaan dat je bijna niet kunt weigeren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.