Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 26 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Jake Paul in gesprek met Conor McGregor over mogelijk recordgevecht

Conor McGregor zit voorlopig met zijn been in het gips, maar stilzitten doet hij allerminst. De Ier liet op Instagram zien alweer druk in training te zijn. Ondertussen is zijn management op zoek naar de volgende tegenstander, en ze zijn naar verluidt ook in gesprek met Jake Paul. Mocht dat gevecht er gaan komen, dan gaan er ongetwijfeld records gebroken worden.

Het nieuws dat de teams van Conor McGregor en Jake Paul met elkaar in gesprek zijn, komt volgens Marca van laatstgenoemde zelf. De YouTuber mikt al langere tijd op een boksgevecht tegen de voormalig UFC-kampioen. Tot zover bleef het vooral bij geschreeuw en stoere woorden, maar nu lijkt er dus serieus schot in de zaak te zitten.

De ambitieuze plannen van Jake Paul

Jake Paul blaakt alle lange tijd van het zelfvertrouwen, zeker na zijn overwinning op UFC-vechter Ben Askren. Nu wil hij nog meer en is druk bezig met het inplannen van andere topgevechten. De eerste daarvan staat al op de planning. Op 29 augustus trek Paul zijn handschoenen aan om opnieuw ten strijde te trekken tegen een UFC-vechter, namelijk Tyron Woodley.

UFC-baas onthult wanneer Conor McGregor zijn comeback kan maken

Een grote naam, maar Jake Paul ziet dit als een opstapje richting Conor McGregor. Dat is het gevecht waar hij op mikt. Sportief gezien zal hij dolgraag willen afrekenen met de Ier. Toch is dat waarschijnlijk niet het allerbelangrijkste. Uiteindelijk gaan dit soort gevechten vooral om geld, en op dat punt kun je het niet beter krijgen dan Conor McGregor vs. Jake Paul.

Recordgevecht in de maak

Conor McGregor was de beste betaalde sporter van 2020 en de absolute grootverdiener van de UFC. Als hij vecht, kijken de mensen. Jake Paul heeft een enorme fanschare en heeft dus ook geen moeite met het trekken van kijkers. Daarnaast zullen de twee elkaar in aanloop naar een eventueel gevecht niet met rust laten. Als je van trash talk houdt, dan is dit je droom.

Jake Paul maakt McGregor belachelijk met peperduur en kitscherig sieraad

Als er een gevecht komt, zal de hype enorm zijn. Dat betekent ook meteen dat er heel veel mensen zullen kijken en de inkomsten ongekend zullen zijn. Of Conor McGregor wint of Jake Paul doet er eigenlijk niet toe. Als er een gevecht komt, dan doen beide heren dat vooral om hun zakken te vullen en misschien wel om een record te breken. Op dit moment is McGregor vs. Mayweather het meest lucratieve gevecht ooit, maar wie weet komt daar wel verandering in.

Jake Paul vs Conor McGregor, of toch niet?

Dit gevecht heeft alles in zich om een bizar spektakel te worden, maar dan moet het wel rondkomen. Dat er gesprekken zijn is een goed teken, maar het is nog lang niet zeker. Mocht het niet doorgaan, dan is er gelukkig geen man overboord. Beiden hebben wel meer pijlen op hun boog. Zo wil Jake Paul het gaan opnemen tegen misschien wel de beste bokser van dit moment, Canelo Alvarez, en is Conor McGregor dit topgevecht al toegezegd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.