Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 1 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Jake Paul gaat de ring in met voormalig kampioen en UFC grootheid

Halverwege april verraste Jake Paul vriend en vijand door UFC-vechter Ben Askren knock-out te slaan. Voor de grofgebekte YouTuber was dat zijn vierde overwinning op rij. Wat door velen lange tijd als grap werd gezien, is inmiddels een serieuze aangelegenheid geworden. Jake Paul begint zich omhoog te werken in de bokswereld en mag het nu gaan opnemen tegen een voormalig UFC-kampioen.

De officiële aankondiging moet nog komen, maar alles is naar verluid al in kannen en kruiken. Na Ben Askren gaat Jake Paul opnieuw de ring in met een UFC-vechter. Ditmaal is dat echter wel tegen een aanzienlijke grotere naam. Niemand minder dan Tyron Woodley heeft zijn handtekening gezet onder een gevecht tegen de YouTuber.

Wie is Tyron Woodley?

MMA-vechter Tyron Woodley stapte ruim tien jaar geleden in de schijnwerpers. Met grote overmacht ging hij in Strikeforce richting de titel, maar werd toen hij daadwerkelijk de kans kreeg knock-out geslagen. Gelukkig voor hem stond dit een een overstap naar de hoogste afdeling niet in de weg. Tyron Woodley vertrok naar de UFC.

Hier werkte hij zich op tot de absolute top en kreeg in 2016 zijn kans op de welterweight titel. Al in de eerste ronde sloeg Tyron Woodley zijn tegenstander Robbie Lawler tegen het canvas, en die stond niet meer op. Vervolgens wist ‘The Chosen One’ zijn titel één keer te behouden (een gelijkspel tegen Stephen Thompson) en drie keer succesvol te verdedigen (tegen opnieuw Stephen Thompson, Demian Maia en Darren Till).

Flinke uitdaging voor Jake Paul

Op 2 maart 2019 kwam er een einde aan de heerschappij van Tyron Woodley. De onverslaanbare Kamara Usman werd na jurybeslissing uitgeroepen tot de nieuwe welterweight kampioen. Een herkansing op de titel kwam er vervolgens niet meer omdat hij sindsdien geen gevecht meer heeft gewonnen. Gilbert Burns, Colby Covington en Vicente Luque waren te sterk.

Kort na zijn gevecht tegen Luque eerder dit jaar leek er een definitief einde aan Woodley’s UFC-carrière te komen. Zijn contract met de organisatie liep af en werd niet verlengd. Dit zou alsnog kunnen gebeuren, maar de voormalig kampioen heeft blijkbaar andere plannen. Hij hielp Askren in zijn gevecht tegen Jake Paul en kreeg het ook zelf aan de stok met de YouTuber.

Jake Paul mikt op Conor McGregor

Tyron Woodley haalde een paar keer hard uit richting Jake Paul en zo kwam het balletje aan het rollen. Het was wachten op een gevecht tussen de twee, en die gaat er nu dus ook komen. Zo heeft Jake Paul het, tot grote frustratie van Dana White, opnieuw voor elkaar gekregen om een UFC-vechter te overtuigen. Toch is dit nog lang niet zijn einddoel. Jake Paul’s droom is om ooit tegenover Conor McGregor te staan. Dit wil hij met deze slinkse truc voor elkaar gaan krijgen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.