Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 1 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Hier is de opvolger van Scarlett Johansson als Black Widow

Er is goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte: Scarlett Johansson stopt naar alle waarschijnlijkheid als Black Widow. Het goede: de opvolger staat al klaar. Haar naam is Florence Pugh en ze maakt dit jaar haar debuut in het Marvel Cinematic Universe als Yelena Belova.

Natasha Romanova alias Black Widow debuteerde in 1964 in de comics van Marvel. Het karakter werd geïntroduceerd als een Russische spion en de antagonist van Iron Man. Later in de verhaallijn liep ze over naar de Verenigde Staten en werd ze onderdeel van S.H.I.E.L.D. als geheim agent. Uiteindelijk werd ze lid van de Avengers.

Scarlett Johansson als Black Widow

Op het witte doek werd de superheld in het strakke leren kostuum groot gemaakt door Scarlett Johansson. In het MCU debuteerde ze in Iron Man 2 (2010). Vervolgens was ze te zien in The Avengers (2012), Captain America: The Winter Soldier (2014), Avengers: Age of Ultron (2015), Captain America: Civil War (2016), Thor: Ragnarok (2017), Avengers: Infinity War (2018), Captain Marvel (2019) en Avengers: Endgame (2019). Dit jaar wordt de standalone film Black Widow daaraan toegevoegd, waarin Florence Pugh Yelena Belova speelt.

black widow, marvel, documentaires, disney plus, star wars, scarlett johansson, florence pugh
Scarlett Johansson als Natasha Romanov tijdens de opnames van Iron Man 2 (Afbeelding: Marvel)

Superkrachten van Black Widow zijn onder meer vertraagde veroudering, een versterkt immuunsysteem, de conditie van een zwaar getrainde atleet, extensieve militaire en spionagetraining en hypnose. Ze is getraind in een reeks aan vechtsporten en beschikt over een arsenaal van high-tech wapens. Om over haar charme maar te zwijgen. Die laatste eigenschap is Scarlett Johansson natuurlijk op het lijf geschreven, en voor Florence Pugh geldt hetzelfde.

Florence Pugh als Yelena Belova

In Black Widow (2021) speelt Florence Pugh het karakter Yelena Belova, een zusterfiguur van Natasha Romanova, nog altijd gespeeld door Scarlett Johansson. Ze is tevens getraind in de Red Room als een Black Widow. In de naderende film trekken ze samen ten strijde.

De vermoedens gaan dat Natasha Romanova in die film de mantel doorgeeft aan Yelena Belova. Dat zou niet geheel onlogisch zijn, te weten dat haar codenaam al Black Widow is. Daar komt bij dat Natasha Romanova in Avengers: Endgame is overleden. Daarom speelt de film zich af tussen Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War. Mocht Marvel nog wat willen met het karakter Blak Widow, dan lijkt het dus een logische stap om de zwarte mantel door te geven aan Yelena Belova, het karakter van Florence Pugh.

Yelena Belova, florence pugh, black widow, opvolger, scarlett johansson
Florence Pugh als Yelena Belova (Afbeelding: Marvel)

In een interview met tijdschrift Total Film houdt Florence Pugh zich op de vlakte over de mogelijke opvolging. “Dat is natuurlijk waar iedereen naartoe wil en aan denkt. Wat gebeurt er hierna met Black Widow? Maar dat is niet wat centraal staat in deze film?”

De release van Black Widow staat gepland op 9 juli 2021. Niet veel later is Florence Pugh als Yelena Belova te zien in de miniserie Hawkeye op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.