Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 okt 2019

Black Widow: Scarlett Johansson bevestigt wat fans al vreesden

Wanneer je een geliefd personage op het witte doek ziet sterven, kun je er normaliter wel van uitgaan dat hij of zij echt dood is. Bij de Marvel films is het echter andere koek. Waar blijft Black Widow?

Het einde van Black Widow?

Die zijn immers gebaseerd op comics, strips dus. In de comics lijken superhelden als Spider-Man, Iron Man en Wolverine om de week het loodje te leggen, om vervolgens een tijdje later weer in een andere reeks op te duiken. Vaak met een flauw excuus, van magie en alien-technologie tot het multiverse.

Ach, dat zijn we gewend van de comics. Maar dat gegeven zorgt er ook voor dat sommige fans het nog steeds moeilijk kunnen geloven dat Black Widow echt dood is. Ze offerde zichzelf op om Hawkeye te redden in Avengers: Endgame.

Dood is dood, zou je zeggen, maar fans hopen nog steeds op een magische redding. Zeker nu het er steeds meer op lijkt dat het MCU met verschillende parallelle universums gaat werken. Hier lees je daar alles over.

Het helpt ook niet dat Black Widow begin volgend jaar haar eigen solo-film krijgt, genaamd Black Widow. Die film gaat echter over het verleden, een prequel. We gaan kennis maken met belangrijke personages uit het verleden van Natasha Romanoff.

Onder andere David Harbour, Florence Pugh en Rachel Weisz zullen hun opwachting maken. Het verhaal speelt zich af tussen Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War. Desondanks zwerven er online theorieën rond dat de film ons alsnog gaat verblijden met het nieuws dat Black Widow niet echt dood is.

Scarlett Johansson

Plottwist: Scarlett Johansson maakt nu eigenhandig korte metten met die theorieën. Voor de promotie van Taika Waititi’s (de regisseur van Thor Ragnarok) nieuwe film was ze te gast bij The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

Daar bevestigde ze dat haar personage echt het loodje heeft gelegd. Geen stiekeme redding buiten het zicht van de camera’s dus:

“Eerlijk gezegd bracht het me de afsluiting die ik nodig had, omdat ik na Avengers: Endgame emotioneel en letterlijk weggevaagd was … Er zijn maar weinig zekere dingen, maar de dood is vrij definitief. Maar mensen geloven het niet en hebben geprobeerd me te overtuigen dat mijn karakter niet echt stierf. Dat het om een alternatief universum ging. Maar nee, de dood is een behoorlijk definitief iets. ”

Op de korte termijn hoeven fans dus niet te hopen op een magische redding, een grote plottwist. Op de langere termijn kan Marvel natuurlijk alsnog Black Widow terugbrengen, desnoods met een ander personage dat de mantel overneemt. Alternatief universum of niet, de studio zal in ieder geval voorzichtig met zulke herintroducties moeten omspringen om te voorkomen dat geen enkele sterfscène meer gewicht heeft.

Scarlett Johansson Teases Black Widow, Forbids Michael Che to Throw Colin Jost’s Bachelor Party

Scarlett Johansson chats about her Black Widow film finally bringing her closure, spoils Avengers: Endgame and reacts to Michael Che’s bachelor party plans for her fiancé, Colin Jost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Black Widow: Scarlett Johansson bevestigt wat fans al vreesden
Sluiten