Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Rijk en Beroemd 19 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Briljante visualisatie laat zien hoe belachelijk rijk Jeff Bezos écht is

We schrijven regelmatig over succesvolle zakenmannen zoals Elon Musk, knuffelmiljardair Warren Buffet en Jeff Bezos. In die artikelen vliegen de miljarden je om de oren en iedereen weet dat het om heel veel geld gaat. Maar hoe belachelijk veel zijn deze mannen nu echt waard? Dat zie je pas wanneer je het in perspectief plaatst.

Laten we dat eens gaan doen met het vermogen van de rijkste man ter wereld: Jeff Bezos. De voormalige Amazon-CEO wordt door Bloomberg geschat op 206 miljard dollar. Om duidelijk te maken hoeveel dat is, schrijven we het eerst even helemaal uit: 184.000.000.000. Dat is dus 184.000 keer een miljoen. Een enorm getal, maar het is nog steeds moeilijk om te bevatten hoeveel dit nu echt is.

De onvatbare rijkdom van Jeff Bezos

Dankzij MKorostoff is dat nu een stuk duidelijker geworden. Hij heeft namelijk een tool gemaakt die laat zien hoe belachelijk rijk Jeff Bezos echt is. Deze visualisatie vind je HIER. Het is een website waarbij je door naar rechts te scrollen ontdekt hoe belachelijk veel geld de Amazon topman echt heeft.

De tool begint met een kleine schaalindicatie. Zo wordt aangegeven dat een pixel duizend dollar is en dat een kleine blokje gelijk staat aan het gemiddelde jaarinkomen van een Amerikaan. Vervolgens zie je een iets groter blokje van een miljoen en swipe je daarna een miljard voorbij. En dan begint het echt. Je komt nu namelijk aan bij het vermogen van Jeff Bezos.

Er komt geen einde aan

Pas op dat je bij het swipen door de miljarden dollars van Jeff Bezos je duim niet blesseert. Er komt geen einde aan en onderweg krijg je vergelijkingen te zien. Zo komt er een blokje voorbij dat staat voor hoeveel geld de gemiddelde mens in heel zijn/haar leven verdient. Het is helemaal niks in vergelijking met de rijkdom van Jeff Bezos.

Jeff Bezos rijkdom waarde
Jeff Bezos met zijn vriendin Lauren Sanchez. (Afbeelding: AFP / Pawan Sharma)

Vervolgens komen de geschatte waardes van Beyoncé en Tim Cook voorbij. Ook zij kunnen zich op geen enkele manier meten met de baas van Amazon. Blijf scrollen en je bereikt het einde van Jeff Bezos zijn rijkdom. In de tool van MKorostoff is dat op 171 miljard, maar daar stop het nog niet.

De allerrijksten der aarden

De tool gaat verder en start een nieuwe balk die staat voor de verzamelde waarde van de 400 rijkste Amerikanen. Deze groep is goed voor 3,5 biljoen dollar (3.500.000.000.000). Dit betekent dat de rijkste 0,00012% van Amerika meer verdient dan de armste 60% van de totale Amerikaanse bevolking. Met 6,8% van hun rijkdom zou je ieder mens op aarde kunnen voorzien van schoon drinkwater en toiletten. Het is te bizar voor woorden. Dus check deze website en scroll verder voor nog meer bizarre vergelijkingen. Je bent even bezig, maar dan weet je wel hoe oneerlijk rijkdom verdeeld is.

Wil je een nog beter beeld krijgen van de bijna oneindige rijkdom van Jeff Bezos? Lees dan hier hoeveel de Amazon topman per seconde verdient.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.