Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Gelekte foto’s: legendarische Batmobile keert terug in The Flash

De legendarische Batmobile én Batcave van Tim Burton lijken terug te keren in The Flash (2022). Dat blijkt uit gelekte foto’s.

We adoreren Christopher Nolan vanwege zijn briljante Batman-films. Veel betere superheldenfilms zijn simpelweg niet gemaakt. Maar ook de klassieker van Tim Burton uit 1989, met Michael Keaton als het titelpersonage en Jack Nicholson als Joker, heeft een speciale plek in ons hart.

Batmobile Tim Burton gespot op set The Flash

Kim Basinger was niet te weerstaan als Vicki Vale, Jack Nicholson zette een geniale versie van Joker neer en Michael Keaton brak definitief door met zijn rol als Batman. Maar minstens even indrukwekkend was destijds de Batmobile. Zo spectaculair had het bioscooppubliek nog niet vaak een filmauto gezien.

De originele conceptuele illustraties voor het ontwerp zijn gemaakt door Julian Caldow, onder de supervisie van Tim Burton en Anton Furst. Nu, meer dan dertig jaar later, lijkt de legendarische Batmobile zijn comeback te maken.

Gelekte foto’s onthullen ook de Batcave

Op gelekte foto’s is te zien dat producers Michael Disco en Barbara Muschietti de nostalgische snaar bespelen tijdens de opnames van The Flash. Naast de Batmobile lijkt ook de Batcave uit Batman (1989) terug te keren op het witte doek. De verklaring is logisch, want in de film wordt door de tijd gereisd.

The Flash is een aankomende film over de gelijknamige superheld uit het universum van DC Comics. Het titelpersonage wordt gespeeld door Ezra Miller, terwijl Ben Affleck terugkeert in de rol als Batman, en derhalve de eer heeft om de legendarische Batmobile van Tim Burton te besturen. Aanvankelijk werd gedacht dat Michael Keaton zou terugkeren in de rol, maar helaas, zo nostalgisch wordt het ook weer niet.

Tijdreizen

In de film reist Barry Allen (The Flash) terug in de tijd om de moord op zijn moeder te voorkomen, wat onbedoelde gevolgen heeft voor zijn tijdlijn. De opnames zijn nog in volle gang, de première staat gepland op 4 november 2022. Lees hier meer over de film

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.