Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 20 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix en Disney+ krijgen concurrentie uit onverwachte hoek

Netflix, Disney+, HBO Max en de rest van de streamingdiensten krijgen er een concurrent bij, en niet de minste. Nieuwszender CNN komt vanaf 2022 met een eigen streamingdienst, genaamd CNN+.

Daarop zal dagelijks zo’n acht tot twaalf uren live nieuws te zien zijn, zo maakte het bedrijf eerder deze week bekend. De streamingdienst opereert dus op een ander snijvlak dan Netflix en de rest, maar de versnippering van de markt heeft er weer een nieuw hoofdstuk bij.

Naast nieuws ook series op CNN+

Het was al langer duidelijk dat CNN werkte aan een streamingdienst. Naast de extra verslaggeving, nieuwe programma’s en interactieve elementen, verschijnen ook populaire sterrenseries als Anthony Bourdain: Parts Unknown en Stanley Tucci: Searching for Italy op CNN+. Anthony Bourdain: Parts Unknown is nu nog te zien op Amazon Prime.

Het is nog niet duidelijk of de nieuwe streamingdienst net als de zenders van het Amerikaanse nieuwsbedrijf wereldwijd beschikbaar wordt. Ook heeft CNN nog geen prijskaartje bekendgemaakt voor de streamingdienst, die in het eerste kwartaal van 2022 wordt gelanceerd.

Allang niet meer uniek streamingdienst

De tijd van monopolie ligt allang achter Netflix, maar de streamingoorlog begint nu echt serieuze vormen aan te nemen. Zo wil de streamingdienst ViaPlay Europa veroveren, met naast Formule 1 en de Premier League ook eigen films en series. Uit onderzoek blijkt dat voor een huishouden drie abonnementen toch echt wel de max is. De streaming-giganten moeten dus aan de bak, want er gaan keuzes gemaakt worden in huiskamers.

Netflix heeft een ander wapen

Netflix anticipeert overigens al op de komst van CNN, ViaPlay en andere naderende concurrenten. Zo komt de streamingdienst met een game-service, die vanaf 2022 al beschikbaar zou zijn. Volgens Bloomberg komen de games gewoon tussen de nieuwe films en series te staan. Zo scrol je in theorie langs House of Cards en Stranger Things, om ineens bij een game terecht te komen, die je dan direct kunt streamen. Interessant, zeker omdat de streamingdienst naar verluidt nog niet van plan is het abonnement te verhogen. Lees in dit artikel meer over die plannen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.