Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix gaat games toevoegen aan jouw abonnement en strikt grote naam

Netflix wil al volgend jaar games aan gaan bieden binnen jouw abonnement en heeft daarvoor al een grote naam binnengehaald.

Waar Netflix jarenlang met gemak hype kon creëren rondom nieuwe Originals, moet het bedrijf nu opeens Disney+ naast zich dulden. Een marketingmachine die zijn gelijke niet kent, met decenia aan ervaring en megafranchises.

Netflix duikt in gaming

Sterker nog, Disney+ kan sneller Netflix qua aantal abonnees in gaan halen dan zelfs de meest optimistische analist aan zag komen. Hoog tijd voor de grote rode N dus om stappen te gaan zetten.

Alle ballen op jezelf onderscheiden van de rest, op meerwaarde bieden. Een belangrijke stap in die richting gaat volgend jaar gezet worden, volgens het gerenommeerde Bloomberg. Ergens “in het komende jaar” gaat Netflix namelijk ook videogames toevoegen aan zijn aanbod.

LEGO laat werkend pistool uit de handel halen

Unieke positie

Microsoft maakt games streamen al mogelijk met Game Pass, en ook Google doet een aardige poging met Stadia. Netflix heeft echter al abonnees, en weet ook nog eens als geen ander hoe je ook slechte verbindingen optimaal kunt benutten.

Dat levert het bedrijf een unieke positie op en de kans om abonnees toch weg te trekken bij de concurrenten. Netflix heeft zelfs al een prominente naam uit de industrie weggeplukt: Mike Verdu, een voormalig executive van Electronic Arts. Hij moet het nieuwe project gaan leiden.

Tussen films en series

Bloomberg meldt dat Netflix games toe wil gaan voegen alsof het gewoon nieuwe films of series zijn. “Net zoals wat ze hebben gedaan met documentaires en stand-up specials,” aldus het artikel.

Zo scroll je volgend jaar in theorie langs House of Cards en Stranger Things om op een game te klikken, die je meteen kunt gaan streamen. Ontzettend interessant, zeker omdat men op dit moment naar verluidt nog van plan is om er geen extra abonnement van te maken.

Juich echter niet te vroeg, want deze extra waarde voor abonnees kan later natuurlijk wel gebruikt worden als excuus voor verdere prijsstijgingen.

The Sims

Even terug naar de kersverse Netflix-executive. Verdu werkte bij Electronic Arts onder andere aan Star Wars-games, The Sims en Plants vs. Zombies. Volgens insiders zal hij in de komende maanden meer talenten uit de gamesindustrie naar Netflix halen.

Voor de streamingdienst is het een logische zet. Games worden ook steeds vaker gebruikt als basis voor Originals op Netflix, met shows gebaseerd op DOTA, Castlevania en The Witcher. En daar komen er nog veel meer bij, waaronder shows gebaseerd op Cyberpunk: 2077 en Tomb Raider.

Fortnite als concurrent

Bovendien zei de CEO van het bedrijf, Reed Hastings, al in 2019 dat de grootste concurrenten van Netflix niet andere streamingdiensten zijn, maar juist games als Fortnite en Call of Duty. Uren die je in games steekt, steek je immers niet in Netflix. Wat het bedrijf betreft komt daar dus in 2022 verandering in.

Wordt vervolgd!

Ryan Reynolds terug als Deadpool in MCU in onverwachte trailer

Bloomberg

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.