Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO laat werkend pistool uit de handel halen

Van LEGO kun je echt alles bouwen, van het Colosseum in Rome tot een werkend pistool dat echte kogels kan afvuren. Maar wacht eens even, dat laatste kan niet de bedoeling zijn toch? Er is dan ook een officiële klacht ingediend tegen wapenshop Culper Precision, met succes.

Fans en andere bedrijven bedenken de meest unieke bouwwerken of samenwerkingen met LEGO, die soms ook daadwerkelijk op de markt verschijnen. Maar zonder overleg een Block 19 in de huisstijl van het Deense speelgoedfabrikant uitbrengen, gaat de juridische afdeling wat te ver.

Block 19: een werkend pistool in LEGO-stijl

De Amerikaanse wapenshop Culper Precision adverteerde met de Block 19 en verkocht al twintig exemplaren. Het is een custom variant op de 9mm Glock 19. “Een jongensdroom die tot leven komt”, was de slogan bij het werkende pistool. De gun had een retailprijs van 549 tot 765 dollar, maar na een juridische klacht van LEGO is de verkoop geblokkeerd. “Guns are fun. Shooting is fun“, reageerde de wapenshop volgens Washington Post in een inmiddels verwijderd statement.

Culper Precision-CEO Brandon Scott bevestigt in Washington Post dat de verkoop van het pistool is stopgezet. Maar hij benadrukt het niet met LEGO eens te zijn.

Culper Precision-CEO is not amused

Ook op Instagram liet hij een statement achter. “Mensen hebben het recht om hun eigendommen aan te passen, zodat die eruitzien zoals ze willen”, zegt hij. “Het is onze taak om eigenaren van een vuurwapen te helpen hun pistool beter tot recht te laten komen. Maar het lijkt erop dat ‘anti-gunners’ elke innovatie aanhalen om te roepen dat wapens slecht zijn, wat we ook creëren.”

LEGO heeft naderhand niet meer gereageerd op deze juridische zaak, maar de Deense speelgoedfabrikant zal ongetwijfeld blij zijn met de gestopte verkoop. Feit is dat het selecte groepje eigenaren van het werkende pistool ‘goud’ in handen heeft. Dit is natuurlijk een waar verzamelaarsobject. Lees in dit artikel wat investeren in het speelgoed kan opleveren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.