Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 6 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De Adidas X LEGO UltraBOOST 4.0 sneakers personaliseer je zelf

Vorig jaar kwam er ook al een samenwerking tussen LEGO en Adidas op de markt, maar de sneakers uit die lijn zijn alweer gedateerd. De nieuwe variant, die vanaf 8 april te koop is, kun je namelijk zelf personaliseren met steentjes.

Het bijzondere aspect van van de LEGO x ZX 8000 sneakers uit 2020 was de schoenendoos en het bijgeleverde poppetje van ontwerper Sean Wotherspoon. Nu zijn het de sneakers zelf waarop je kunt bouwen.

Adidas X LEGO UltraBOOST 4.0 DNA

De drie bekende strepen van Adidas kun je met vierkante LEGO-steentjes de kleuren geven die je wilt. Je plaatst de steentjes in willekeurige volgorde onder de compatibele rubbers, om altijd weer anders de straat op te gaan. Ook de neus van de schoen bestaat uit materiaal waarop steentjes geplaatst kunnen worden, al is dat puur design.

De Adidas X LEGO UltraBOOST 4.0 DNA is, zoals de naam het al zegt, gebaseerd op het comfortabele model Ultraboost. De sneakers zijn gemaakt met ‘Primeblue’, een gerecycled high-performance materiaal met Parley Ocean Plastic. 50 procent van het bovenwerk is gemaakt van textiel, waarvan 75 procent uit Primeblue-garen bestaat. Er is geen nieuw polyester gebruikt.

De sneakers kopen in Nederland

We noemen de Adidas X LEGO UltraBOOST 4.0 DNA constant sneakers, maar vergeet niet dat deze 328 gram wegende stappers ook hoogwaardige hardloopschoenen zijn. Vanaf 8 april koop je ze voor 160 euro via de Nederlandse website van Adidas. Snel bij zijn, want dit soort collecties gaan als zoete broodjes.

Adidas X LEGO UltraBOOST 4.0, sneakers
Adidas X LEGO UltraBOOST 4.0, sneakers
Adidas X LEGO UltraBOOST 4.0, sneakers

De vaste lezers zullen onderhand wel doorhebben dat de makers van Manners Magazine niets meer zijn dan een stelletje nerds met uiteenlopende interesses. Sneakers, LEGO (waar we nog wekelijks mee bouwen), Star Wars, noem maar op. Als twee van onze favoriete werelden dan ook nog worden gecombineerd, zijn we niet meer te houden. Bekijk in datzelfde licht ook deze drie nieuwe must-have Star Wars-sets die LEGO vorige week uitbracht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.