Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 6 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Conor McGregor sluit 2021 mogelijk af als UFC-kampioen

Een paar jaar geleden was hij nog de koning van de UFC, maar inmiddels is Conor McGregor behoorlijk weggezakt. Toch is er een serieuze kans dat de Ier het jaar afsluit met een kampioensriem om zijn middel. The Notorious staat namelijk bovenaan het verlanglijstje van de (mogelijk) aanstaande kampioen.

In een interview met BJ Penn laat Michael Chandler weten dat hij niets liever wil dan knokken tegen The Notorious: “Je kunt zeggen wat je wil over Conor (McGregor), maar deze kerel is het grootste vechtsport icoon op deze planeet. Dat is hij al een lange tijd en dat gaat hij de nabije toekomst ook wel blijven.” Vervolgens laat Chandler weten dat hij voor zijn pensioen nog een keer met Conor McGregor de octagon in wil. Hij hint zelfs al naar een titelgevecht eind 2021.

UFC lightweight-divisie ligt helemaal open

Michael Chandler hoopt zeer binnenkort de nieuwe lightweight-kampioen te worden. Sinds het definitieve pensioen van Khabib Nurmagomedov is deze titel vacant. Daar komt op 16 mei verandering in. Op die dag gaan Michael Chandler en Charles Oliveira in Houston uitmaken wie de nieuwe UFC-kampioen wordt. Twee maanden later gaan Conor McGregor en Dustin Poirier opnieuw de octagon in, en dat is een interessant gevecht met het oog op het volgende titelgevecht.

De verwachting is dat de kersverse kampioen het eind dit jaar gaat opnemen tegen de winnaar van het drieluik McGregor vs Poirier. Er is dus een kans dat Conor McGregor 2021 afsluit als kampioen. Makkelijk zal dat zeker niet worden. De Ier moet dan eerst afrekenen met Poirier, die hem begin dit jaar nog knock-out sloeg, en vervolgens Michael Chandler of Charles Oliveira verslaan. Er is dus ook een aanzienlijke kans dat Dustin Poirier later dit jaar tegenover Michael Chandler of Charles Oliveira staat.

Eindigt Conor McGregor het jaar als kampioen?

Daarnaast staat nog helemaal niet vast dat de lightweight-divisie dit jaar alleen maar om deze vier mannen draait. Er is namelijk ook nog een vijfde vechtersbaas die we zeker niet mogen vergeten: Justin Gaethje. Hij verloor vorig jaar het titelgevecht tegen Khabib Nurmagomedov en staat momenteel tweede op de lightweight-ranglijst. Gaethje wacht op zijn volgende gevecht, maar alle interessante tegenstanders zijn al geboekt.

McGregor vs Khabib: hoe een UFC-rivaliteit compleet uit de hand liep

De nummers vier en drie (Michael Chandler en Charles Oliveira) staan tegenover elkaar en de nummer één (Dustin Poirier) neemt het dus op tegen de nummer zes (Conor McGregor). Voor Gaethje zou Tony Ferguson (de huidige nummer vijf) een optie kunnen zijn, maar zij stonden minder dan een jaar geleden ook al tegenover elkaar. Toen won Gaethje en maakte zo een einde aan de indrukwekkende reeks van Ferguson. Het lijkt er dus op dat Gaethje voorlopig nog even moet wachten op een top-gevecht.

Francis Ngannou

Het kan dus alle kanten op in de lightweight-divisie, maar ook binnen de zwaarste afdeling van de UFC is het alles behalve rustig. Onlangs maakte Francis Ngannou grote indruk door UFC-kampioen Stipe Miocic te onttronen. De vraag is alleen of hij lang kan genieten van zijn nieuwe riem. De volgens vele allerbeste UFC-vechter ooit staat namelijk al klaar om hem uit te dagen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.