Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 29 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Ngannou pakt met beestachtige knock-out eindelijk UFC-titel

De UFC heeft een nieuwe heavyweight-kampioen, en hij luistert naar de naam Francis Ngannou. De vechter uit Kameroen slaagde er afgelopen weekend in om Stipe Miocic te onttronen. Een indrukwekkende prestatie, vooral gezien de manier waarop Ngannou zijn tegenstander tegen het canvas werkte.

Stipe Miocic is één van de beste UFC-vechters van de laatste jaren. De Amerikaan met Kroatische roots verloor in de laatste zes jaar slechts één van zijn negen gevechten en liep regelmatig met de kampioensriem om zijn middel. Toch lag hij afgelopen weekend al in de tweede ronde gestrekt in het midden van de octagon. Miocic was zojuist op beestachtige wijze gesloopt door Francis Ngannou.

UFC-titelgevecht van hoog niveau

In de eerste ronde ging het UFC-titelgevecht nog redelijk gelijk op. Miocic was op zijn hoede voor de krachtige Ngannou en leek het gevecht vooral te willen rekken. De beste manier om de Kameroener te verslaan is door hem te laten uitrazen. Eerst overleven en daarna toeslaan. Een beproefd recept, want op die manier wist Miocic Ngannou in 2018 te verslaan.

Helaas voor de UFC- kampioen had de uitdager geleerd van de vorig keer. Ngannou deed het wat rustiger aan. De Kameroener stortte zich niet blind op zijn tegenstander, maar wachtte op het juiste moment. Ngannou verdedigde uitsteken toen Miocic hem naar de grond wilde halen en deelde een paar rake klappen uit. Zo ging de eerste ronde naar de uitdager en moest Miocic toch wat gaan veranderen aan zijn strategie.

Francis Ngannou onttroont Stiope Miocic

De Amerikaan was zichtbaar aangeslagen en kreeg vanuit zijn hoek te horen dat hij echt meer moest gaan uitdelen. Miocic probeerde dit ook, maar het werd opnieuw vooral incasseren. Ngannou hiel het hoofd koel en profiteerde optimaal van de ruimte die hij kreeg. Een snoeiharde jab aan het begin van de tweede ronde was het begin van het einde.

McGregor en UFC-legende Jones maken pensionado Khabib belachelijk

Miocic werd vol geraakt op zijn kin en ging naar de grond. Daar kreeg hij nog een aantal stevige tikken, maar wist toch nog overeind te komen. Totaal gedesillusioneerd probeerde Miocic meteen wat terug te doen. Helaas voor hem bleek dat het domste wat de regerend UFC-kampioen op dat moment kon doen.

Francis Ngannou blijft de knock-out koning

Ngannou incasseerde de tik probleemloos en profiteerde van de opening die ontstond. Opnieuw ging Miocic door toedoen van de linkervuist van Ngannou naar de grond. Ditmaal kwam hij echter niet meer overeind. Om daar zeker van te zijn deelde de sloopkogel uit Kameroen nog een mokerslag uit vol in het gezicht van Miocic. De regerend kampioen bleef roerloos liggen, wetend dat hij zijn riem kon inleveren.

Zo veroverde Francis Ngannou op indrukwekkende wijze zijn eerste UFC-titel. In het verleden kreeg de kersverse kampioen vaak kritiek. Hij zou te blind vertrouwen op zijn ongekende spierkracht. Dit leverde hem veel knock-outs op, maar ook nederlagen wanneer gevechten langer duurden dan twee rondes. Afgelopen weekend liet Ngannou zien dat hij zich op dat punt zeker ontwikkeld heeft.

UFC-legende Jon Jones staat al klaar

Dit maakt de Kameroener een terechte kampioen, maar voor hoe lang? De volgende uitdager heeft zich namelijk al gemeld. Niemand minder dan Jon Jones, volgens velen de beste UFC ooit, heeft aangegeven dat hij Ngannou wil onttronen. Op papier is dit een absoluut super gevecht, dus het is te hopen dat Dana White dit snel gaat regelen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.