Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Guardians of the Galaxy-fans opgelet! Je nieuwe favoriete film komt van DC

Heb je beide nieuwe versies van Justice League gezien en heb je trek in meer DC? Dan hebben we goed nieuws voor je, want er staat een keiharde nieuwe trailer van The Suicide Squad voor je klaar. De nieuwe DC-superheldenfilm van Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn.

Toen Gunn er bij Disney uitgegooid werd wegens aanstootgevende oude tweets, was Warner Bros. er als de kippen bij. Zij ontvingen de regisseur met open armen. Het grote talent achter een van de beste Marvel-films dat nieuw werk zoekt: een no-brainer!

James Gunn en The Suicide Squad

Daar ging hij aan de slag met DC’s antihelden. Na het door studio-bemoeienis verpeste Suicide Squad van David Ayer krijgt de franchise nog een kans. Maak kennis met The Suicide Squad. Ja, het is een verschil waar je zo overheen leest, maar men heeft dus het woordje ‘The‘ toegevoegd. Wel zo duidelijk.

De toon van The Suicide Squad is meteen anders. Pak het kleurrijke stijltje van Guardians of the Galaxy, gooi er een grimmiger DC-sausje overheen en je hebt de eerste volledige red-band trailer van James Gunn’s nieuwe film.

Dit keer hoef je niet bang te zijn voor de bizarre behandeling die David Ayer en zijn film kregen. Gunn kreeg complete creatieve vrijheid van Warner Bros. om zijn visie te realiseren. Dit keer hoeven fans dus niet te smeken om een Snyder Cut: The Suicide Squad wordt in één keer de film die de regisseur voor ogen had. Althans, dat is wat Warner Bros. belooft.

Welkom in de hel

Welkom in de hel – ook bekend als Belle Reve, de gevangenis met het hoogste sterftecijfer in de Verenigde Staten. Waar de ergste superschurken vastzitten en waar ze er alles aan doen om eruit te komen – zelfs deelnemen aan het supergeheime, super-shady Task Force X.

De do-or-die-opdracht van vandaag? Verzamel een team aan schurken, waaronder Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin en ieders favoriete psychopaat, Harley Quinn. Bewapen ze vervolgens met zware wapens en drop ze op het afgelegen, door de vijanden veroverde eiland Corto Maltese.

Trekkende door een jungle vol met militante tegenstanders en guerrilla-troepen om elke hoek, is de Squad bezig met zoek-en-vernietigingsmissie met alleen kolonel Rick Flag in de buurt op te letten of ze zich wel gedragen … en Amanda Wallers regerings-technici in hun oren, die al hun bewegingen volgen.

Gestoorde oorlogsfilm

En zoals altijd: één verkeerde zet en ze zijn dood. Als iemand weddenschappen sluit, dan is het slim je geld tegen hen in te zetten- tegen ze allemaal.

Dat klinkt nu al als een heerlijk gestoord oorloge-avontuur. De antihelden worden dus ingezet als een krankzinnige squad door de Amerikaanse overheid. Niet voor niks is de film al meermaals beschreven als een 70’s-achtige oorlogsfilm.

Topcast (gaat dood)

Op 6 augustus gaan we ontdekken of James Gunn de magie van Guardians of the Galaxy ook bij DC af kan leveren. Dan komt The Suicide Squad namelijk uit. Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen. Komt ie: in The Suicide Squad spelen onder andere Idris Elba, Viola Davis, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Michael Rooker, Nathan Fillion, Peter Capaldi, Sylvester Stallone en natuurlijk John Cena.

De boodschap van Gunn is dankzij verschillende interviews al duidelijk: hij heeft zo’n sterrencast verzameld met een goede reden. Hij gaat er namelijk een hoop laten sneuvelen. Nee, dit wordt niet een typische superheldenfilm waar de grote namen toch niet dood zullen gaan omdat ze nog verder in een cinematic universe moeten opduiken. Op naar 6 augustus!

Justice League verslaat Avengers: Endgame met nieuw record

(Posters: Warner Bros.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.