Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 29 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

5 stijlvolle trailrunning-schoenen die ook als sneakers doorgaan

Trailrunning-schoenen zijn multifunctioneel en doen het ook nog eens prima als sneakers. Het outdoor-uiterlijk past helemaal in het stijlbeeld van nu. Vijf goede en stijlvolle modellen op een rij.

Ze hebben het lichtgewicht van een hardloopschoen en de gripzool van een wandelschoen. Trail running-schoenen zijn gemaakt voor runs over onverharde terreinen, het liefst in een bergachtig landschap, en mudsweattrails. Maar ze zijn ook prima te gebruiken als wandelschoenen en gewone hardloopschoenen.

Als je door de bergen wandelt, buiten de écht technische tracks om, zie je tegenwoordig meer mensen wandelen op trailrunning-schoenen dan op de veel zwaardere en warmere bergschoenen. Door het lichte gewicht kun je er ook prima mee hardlopen. Op zandweggetjes en bospaadjes loopt het lekkerder, maar ook over steen loopt het goed. Voor langere afstanden over steen worden uiteraard gewone hardloopschoenen aangeraden.

Vijf stijlvolle trailrunning-schoenen

Wandel-en hardloopschoenen ineen, ideaal voor mee op vakantie of tijdens een korte trip. Zo hoef je maar één paar mee te nemen, scheelt weer bagage. En ja, dan wil het oog ook nog wat, zodat je ze ook nog als sneakers kunt dragen. Onze favoriete trail running-schoenen op een rij.

1. Nike Pegasus Trail 2

nike pegasus trail 2, trailrunning-schoenen, stijlvol
(Afbeelding: Nike)

Nike Pegasus Trail 2 is de opvolger van Nike Zoom Pegasus 36 Trail GORE-TEX. Het is de ultieme hybride-schoen. Heerlijk comfortabele trail running-schoenen om op te wandelen en hardlopen. Fanatieke trailrunners vinden deze sneakers net iets minder dan de voorganger. Maar als je geen extreme sporter bent, zijn dit echt prima stappers. Je koopt ze voor 129,99 euro en je vind je ze in allerlei kleuren.

2. Salomon XT-6

salomon xt 6, sneakers, trailrunning-schoenen, stijlvol
(Afbeelding: Salomon)

Deze sneakers zijn in 2013 voor het eerst gelanceerd en nu zijn ze terug in een paar stijlvolle kleurcombinaties. Toegegeven: deze technische modellen van Salomon zijn meer geschikt voor die-hard trailrunners. Maar als je voor de combinatie stijl en comfort gaat, kom je uit bij de Salomon XT-6. Wees gerust, Salomon maakt geen slecht materiaal. Ook deze stappers zijn geschikt voor lange wandeltochten en hardlopen op onverhard terrein. Je koopt ze voor 175 euro.

3. New Balance Fresh Foam Hierro v6

New Balance Fresh Foam Hierro v6, sneakers, 2
(Afbeelding: New Balance)
New Balance Fresh Foam Hierro v6, sneakers, 2
(Afbeelding: New Balance)

Goede grip, licht in gewicht en een lekker outdoor-stijltje. Deze stijlvolle trailrunning-schoenen zijn de perfecte sneakers voor mee op vakantie. Je koopt ze in verschillende kleurcombinaties voor 140 euro.

4. Adidas Terrex Two Ultra Parley

adidas-terrex-two-ultra-parley, trail running schoenen
(Afbeelding: Adidas)

Zoals alle sneakers uit de Parley-lijn zijn ook deze uiterst comfortabele trailrunning-schoenen deels gemaakt van plastic afval uit de oceaan. Verkrijgbaar voor 180 euro, tevens in een minder opvallend kleurenpallet. Tip: ze vallen een beetje klein, half maatje groter bestellen dan je gewend bent.

5. The North Face Ultra Endurance XF Futurelight

the north face, ULTRA ENDURANCE XF FUTURELIGHT, sneakers, trailrunning schoenen
(Afbeelding: The North Face)
the north face, ULTRA ENDURANCE XF FUTURELIGHT, sneakers, trailrunning schoenen
(Afbeelding: The North Face)

Waterdicht, ademend, een gripvaste zool en veel comfort. Deze stijlvolle trailrunning-schoenen zijn ook geschikt voor de technische lopers. Perfecte sneakers voor een outdoor-vakantie naar ruige bestemmingen als Schotland en Wales. Je koopt ze voor 150 euro.

Top 5 nieuwe sneakers

Hoef jij niet zo nodig te wandelen of hardlopen op je schoenen? Check dan deze top 5 sneakers en nieuwe releases van vorige week.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.