Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Plottwist: Zack Snyder dropt nóg een nieuwe versie van Justice League

Het was je misschien al opgevallen dat praktisch alle promotiebeelden van Zack Snyder’s Justice League zwart-wit waren. Dat was niet enkel een marketingtrucje om de superheldenfilm op te laten vallen. In tegendeel: de Snyder Cut bestond jarenlang enkel als zwart-witte film, zo onthulde de regisseur op Twitter.

Zack Snyder moest de productie van Justice League verlaten door een familie-ongeval. Joss Whedon nam het stokje over, maar wijzigde vervolgens de originele plannen compleet. Met een, volgens praktisch iedereen, matige film als resultaat.

Zack Snyder’s Justice League: #JusticeIsGray

Sindsdien smeekten de fans massaal om de #SnyderCut. Oftewel, de originele visie van Snyder. Wonderbaarlijk genoeg kregen zij dankzij de introductie van streamingdienst HBO Max nog hun zin ook. Sinds eerder deze maand kun je daar Zack Snyder’s Justice League streamen. Een nieuwe, vier uur lange versie die volgens critici vele malen beter is dan het origineel. Ook op IMDb deelt de film flinke klappen uit aan onder andere Marvel.

De vraag is echter: wat is de echte Snyder Cut? Het antwoord hebben we deze week gekregen met nóg een nieuwe versie van de DC-film. Sinds donderdag kun je namelijk ook Zack Snyder’s Justice League: #JusticeIsGray streamen, een zwart-witte versie van Justice League.

Nu op Netflix: keiharde actiefilm van maker Ozark en Liam Neeson

Verrrassing: Zack Snyder dropt nóg een ultiemere Justice League
De crew in zwart-wit (Afbeelding: Warner Bros.)

De ultieme versie van de film

“Jarenlang bestond de #SnyderCut enkel in zwart-wit en werd de film enkel op die manier aan een select aantal mensen getoond”, luidt een tweet van het officiële Snyder Cut-Twitter-account. “Zack Snyder’s Justice League: #JusticeIsGray, een zwart-witversie van de film, kun je nu streamen op @HBOMax in 4K UHD, HDR10, Dolby Vision, Dolby Atmos op ondersteunde apparaten.”

Als je Zack Snyder’s Justice League nog wilt zien, dan is het dus aan te raden de #JusticeIsGray-versie te streamen. De hele Snyder Cut draait immers om het realiseren en uitbrengen van de originele visie van de regisseur. En die visie is zwart-wit, zo benadrukte Snyder afgelopen november:

“Mijn ideale versie van de film is de zwart-wit IMAX-versie van de film,” aldus Snyder. “Dat is voor mij de meest fan-centrische, meest pure, meest Justice League-ervaring.” Nu nog wachten tot de bioscopen mogen en je lokale IMAX-bioscoop ook deze versie van Justice League gaat draaien. Dan zit je dus volgens Snyder pas echt op het toppunt van de mogelijke Justice League-ervaringen.

En Nederland dan?

Ach, je moet er wat voor over hebben als fan, zullen we maar zeggen. In Nederland is HBO Max nog niet beschikbaar, maar je kunt via allerlei digitale platformen de film wel gewoon aanschaffen en/of huren, bijvoorbeeld op Pathé Thuis.

Geen Captain America? Dan had Chris Evans deze Avenger willen spelen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.