Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

John Wick-regisseur gaat keiharde Playstation-game verfilmen

Sony heeft meerdere grote exclusieve game-franchises. Van The Last of Us en Uncharted tot God of War: eigenaren van een Playstation hebben de afgelopen jaren vele filmische avonturen kunnen beleven.

Met de nadruk op ‘filmisch’.  Anno 2021 is het doodzonde om dergelijke grote franchises niet op meerdere fronten te benutten. Al helemaal gezien Sony natuurlijk naast game-boer ook aan de weg timmert als filmstudio. Sterker nog, in 2019 richtten de Japanners Playstation Productions op, een nieuwe studio die zich volledig focust op het verfilmen van games.

Ghost of Tsushima

Daar kwam eind vorig jaar de aankondiging bij dat het bedrijf op dit moment aan maar liefst drie films en zeven televisieseries werkt. Stuk voor stuk gebaseerd op Playstation-franchises. “We hebben een programma binnen het bedrijf genaamd One Sony”, aldus de baas van de studio. “Je zult veel meer integraties van Sony-bedrijven zien.”

Maar welke games dan? Daarover gingen fans meteen speculeren. Nu is eindelijk een stukje van de puzzel bekend. Sony heeft namelijk aangekondigd dat het Ghost of Tsushima gaat verfilmen. De brute samoerai-game van ontwikkelaar Sucker Punch kwam vorig jaar in juli uit.

In de game speel je als Jin Sakai, een samoerai die tegen een enorm Mongools leger vecht om het eiland Tsushima te beschermen. De game is door en door geïnspireerd op klassieke samoeraifilms zoals die van Akira Kurosawa, dus de stap naar het witte doek is meer dan logisch.

Sony onthult nieuwe PlayStation 5-controller en het is letterlijk een banaan

John Wick-regisseur

En wie schakel je in voor dergelijke keiharde actie? Precies, Chad Stahelski, de regisseur en het creatieve brein achter John Wick. Dat is precies de regisseur die Sony heeft ingeschakeld voor de game-verfilming.

“We zijn verheugd om samen te werken met Chad en 87Eleven Entertainment om hun visie voor Jins verhaal op het witte doek te brengen”, aldus Asad Qizilbash, hoofd van PlayStation Productions. “We werken graag samen met creatieve partners zoals Chad, die een passie hebben voor onze games, en ervoor zorgen dat we rijke adaptaties kunnen maken die onze fans en een nieuw publiek enthousiast zullen maken.”

Meer Playstation-verfilmingen

Verder is er helaas nog niks over het veelbelovende project bekend. Wel weten we al wat een aantal van de andere projecten zijn. Zo speelt Tom Holland de hoofdrol in de verfiming van de Indiana Jones-achtige reeks Uncharted-games. Die film staat op de planning voor 11 februari 2022. Ook is er een Metal Gear Solid-film in ontwikkeling met niemand minder dan Oscar Isaac als Solid Snake. Tof!

Ook op het kleine scherm kun je Playstation-films verwachten. Sony werkt namelijk ook aan een The Last of Us-serie voor HBO. Ook daarvoor schakelt de studio grote namen in, met Pedro Pascal (The Mandalorian) en Bella Ramsey (Game of Thrones) in de hoofdrollen.

Speel nu de game met dikke korting

Nu al met samoerai Jin Sakai aan de slag? Dan kun je hier Ghost of Tsushima toevallig met dikke korting voor de Playstation 4 scoren!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.