Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: keiharde actiefilm van maker Ozark en Liam Neeson

Netflix heeft een vermakelijke verrassing klaar staan voor fans van keiharde actiefilms: Honest Thief, een thriller van de maker achter Netflix-hit Ozark.

De meeste actiefilms waarin Liam Neeson de afgelopen jaren speelde zijn amper uit elkaar te houden. Taken, Cold Pursuit, The Commuter, Non-Stop, Run All Night: het is allemaal reuze vermakelijk, maar origineel kun je het ondertussen niet meer noemen.

Liam Neeson in Honest Thief

Niet dat daar wat mis mee is. Zeker nu Hollywood stil ligt tekenen we meteen voor een heerlijke hersenloze thriller. Die kun je nu gelukkig ook direct gaan streamen, dankzij Honest Thief. Dat is een nieuwe misdaadfilm waarin Liam Neeson een bankovervaller speelt.

Ze noemen hem de In and Out Bandit omdat de ervaren dief Tom Carter 9 miljoen dollar heeft gestolen van kleine stadsbanken terwijl hij erin slaagde zijn identiteit geheim te houden.

Maar nadat hij verliefd is geworden op de sprankelende Annie (Kate Walsh), besluit Tom een nieuwe start te maken door zijn criminele verleden achter zich te laten. Klein probleem: twee meedogenloze FBI-agenten met verkeerde bedoelingen zitten hem op de hielen.

Brein achter Netflix-hit Ozark

Dat klinkt als een degelijk recept voor een heerlijke actiefilm, maar de regisseur zorgt er pas echt voor dat we sowieso Honest Thief een kans gaan geven. De misdaadfilm is namelijk geregisseerd en geschreven door Mark Williams, het brein achter de briljante Netflix-serie Ozark.

Hij bewees in 2016 al met de Gerard Butler-thriller A Family Man dat hij een verslavende film kan afleveren. Geen Oscar-materiaal, maar onderhoudende popcornfilms die je niet teleur gaan stellen, zolang je maar geen diepgaand stukje drama verwacht.

Naast Liam Neeson bestaat de cast onder andere uit Kate Walsh, Robert Patrick, Anthony Ramos en Jai Courtney. Mark Williams belooft spectaculaire achtervolgingen, explosies en brute gevechtsscènes. Wat wil je nog meer?

Nu op Netflix

Honest Thief kwam aanvankelijk op 9 oktober digitaal uit, maar is nu dus ook op Netflix te vinden. Verwacht geen Oscar-materiaal, want de Rotten Tomatoes-scores zeggen genoeg. Onder de critici scoort de film slechts 39 procent, maar onder consumenten 87 procent. Je weet precies wat dat betekent: Honest Thief is zo’n hersenloze actiefilm die geen prijzen gaat winnen, maar waar je wel enorm van kunt genieten. Verstand en nul en gaan!

In de tussentijd kun je alvast de onderstaande trailer checken. Inclusief een boze Liam Neeson die mensen bedreigt aan de telefoon, à la Taken. Zelfs de poster lijkt qua perspectief en vormgeving ontzettend op zijn vorige actiefilms. Prachtig.

Honest Thief Liam Neeson trailer
Poster (Afbeelding: Open Road Films)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.