Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 31 mrt 2020

5 redenen om Ozark (seizoen 3) te kijken op Netflix

Seizoen 3 van Ozark staat sinds vrijdag 27 maart op Netflix. We zijn er alweer bijna doorheen. Vijf redenen om deze geniale serie te kijken.

In de top-zoveel-lijstjes met Netflix-series staan standaard Narcos, Breaking Bad, Stranger Things, Peaky Blinders en The Walking Dead. Als het aan ons ligt past Ozark ook in dat rijtje.

Vijf redenen om Netflix-serie Ozark te kijken

Seizoen 1 van Ozark verscheen in juli 2017 op Netflix. Marty Byrde (Jason Bateman) en Wendy Byrde (Laura Linney) hebben volgens het plaatje het perfecte gezin, maar in werkelijkheid hebben ze een uitgeblust huwelijk. Zij gaat vreemd, hij gaat volledig op in zijn werk. Als financieel adviseur is hij een genie in het witwassen van geld. Net als de twee uit elkaar lijken te gaan, wordt Marty Byrde benaderd (lees: gedwongen) om naar de Ozarks in Missouri te verhuizen, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen. Vijf reden om de Netflix-serie te kijken.

1. Welopgevoede geniën in de onderwereld

Waar Marty en Wendy Byrde op elkaar uit lijken gekeken in het grote Chicago, zijn ze nu op elkaar aangewezen in de provincie. Zij heeft haar sporen in het verleden verdiend in de politiek, hij is een genie met geld. Onbedoeld vormen ze een geniaal team dat op slimheid en bluf zich een aardige weg weet te slaan in de onderwereld. Ondertussen spelen ze voor de buitenwereld het brave gezin, dat ze ooit ook daadwerkelijk waren. Daarbij wordt het steeds lastiger om hun argwanende tienerkinderen Charlotte en Jonah buiten hun schimmige zaken te houden.

2. Geniaal acteerwerk

Je kent de gezichten van Jason Bateman en Laura Linney, maar waarvan ook alweer? Nou, inmiddels vooral van de Netflix-serie Ozark. Ze acteren beide geniaal in deze serie en hebben daar dan ook de nodige awards voor gewonnen. Jason Bateman zet een zeer geloofwaardige witteboordencrimineel neer, die naast de lusten ook de lasten leert kennen. Warrig, in zichzelf gekeerd, extreem slim, braaf en als het erop aankomt onverbiddelijk. Laura Linney is minstens even geloofwaardig in haar rol als Wendy Byrde. Ooit een veelbelovend politica, maar alweer een tijd lang een huismoeder die haar carrière uit het oog verloren is. Aanvankelijk vindt ze het walgelijk om te verhuizen en zich te onderwerpen aan een drugskartel. Maar hoe dieper haar gezin nesten kom, des te meer lijkt ze op te bloeien en te genieten van haar rol in het verhaal.

ozark, seizoen 3, netflix serie, redenen om te kijken
(Afbeelding: Netflix)

3. Het decor

De Ozarks in Missouri zijn prachtig. De familie Byrde komt terecht in een idyllisch huisje aan het water. Veel water en boten, een prachtige groene omgeving en typisch Amerikaanse zomerse taferelen vormen het decor voor deze spannende thriller. Het zoete decor buitenshuis vormt een mooi contrast met de crisis die zich afspeelt binnen de muren van het gezin.

4. Personages

De Netflix-serie Ozark staat bol van de unieke personages. In de Ozarks wordt heerlijk knauwend Amerikaans gesproken. Zo heb je Ruth Langmore (Julia Garner), een meisje uit een hillbilly-familie dat een steeds grotere rol krijgt. Jacob en Darlene Snell, hillbillies maar dan met macht en een enorm landgoed, is het stel met jachtgweren waar je geen problemen mee moet hebben. Dan heb je nog de dominee, om te kopen agenten, het lokale machtige bedrijfsleven, de hele familie van Ruth Langmore en uiteindelijk zelfs de Mexicaanse maffia. Om maar te zwijgen over Buddy Dieker, de oude man die zat inbegrepen bij het huis waarin de familie Byrd is getrokken.

ozark, seizoen 3, netflix serie, redenen om te kijken, ruth
(Afbeelding: Netflix)

5. Seizoen 3

Seizoen 3 van de Netflix-serie is nu te kijken. Het komt allemaal wat langzamer op gang, maar jouw geduld loont. Zoals ook in de vorige seizoenen belanden Marty en Wendy van de regen in de drup, zowel naar boven als beneden. Mocht je nog niet aan Ozark begonnen zijn, dan kun je de komende tijd lekker bingewatchen. En anders staat er gewoon een heel lekker nieuw seizoen op je te wachten.

Check ook deze 5 redenen om Netflix-serie Locke & Key te kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 redenen om Ozark (seizoen 3) te kijken op Netflix
Sluiten