Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 18 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

LEGO lanceert met het Colosseum in Rome de grootste set ooit

LEGO heeft een nieuwe bouwset onthuld van het Colosseum in Rome. Niet echt iets voor de kleintjes, wel voor volwassenen. Het is de grootste set tot nu toe.

Het is nog altijd de bedoeling dat je zoveel mogelijk thuis zit. Volgend jaar hopelijk weer stedentripjes, maar dit jaar zul je Rome toch echt zelf in huis moeten halen. De LEGO-bouwset bestaat uit 9.036 steentjes en is 27 centimeter hoog, 52 centimeter breed en 59 centimeter diep.

LEGO dropt bouwset van het Colosseum in Rome

In de 1e eeuw na Christus werd in Rome het Colosseum gebouwd. Dit was direct het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. De LEGO-bouwset is exact op schaal en is nu, bijna twintig eeuwen later, tot in de details na te bouwen.

Het elliptische grondvlak van het originele Colosseum in Rome meet (over de assen gemeten) 188 bij 156 meter en heeft een omtrek van 527 meter. De hoogte van de gevel is 48,50 meter. De buitenmuur heeft drie rijen van 80 bogen, die telkens gescheiden worden door halfzuilen. Beneden met Dorische, in het midden met Ionische en boven met Korinthische kapitelen. Dit alles komt terug in de LEGO-set.

“Hopelijk worden mensen geïnspireerd om meer over het origineel te leren door de ervaring met het bouwen van dit schaalmodel”, aldus Rok Zgalin Kobe, een van de ontwerpers. De LEGO-bouwset van het Colosseum in Rome is vanaf 27 november, op Black Friday om precies te zijn, koop je voor 499 euro.

Grootste set tot nu toe

Met 9.036 steentjes is het Colosseum in Rome de grootste bouwset voor consumenten tot nu toe. Hiermee wordt het Millennium Falcon-model, bestaande uit 7.541 onderdelen, ruimschoots overtroffen. Dat ruimteschip staat in onze top 8 Star Wars-bouwsets voor volwassenen.

LEGO, colosseum, rome, grootste bouwset, set

🍏 Check ook: Nieuwe Apple Store in Singapore is het Pantheon in het klein

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.