Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 20 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De Slimste Mens-kijkers fileren kandidaten: ‘Schokkend niveau’

De enorme eikel die Maarten van Rossem beloofde, is nog niet gespot in De Slimste Mens. Kandidaten zonder parate kennis wel. Kijkers verwonderden zich gisteravond over het niveau van de gasten.

Te gast waren acteur Robert de Hoog, radio-dj en verslaggever Vanessa Ackah en politicus Laurens Dassen (VOLT). Aardig wat collectieve kennis, zou je zeggen. Niet dus, aldus de immer kritische kijker.

‘Schokkend niveau’ in De Slimste Mens

Robert de Hoog, die je natuurlijk kent van zijn rol in Mocro Maffia, won de uitzending. Maar daarvoor was niet zo gek veel inspanning nodig. Dat hij als acteur de meest iconische quote van Clint Eastwood niet kon herleiden, maakte niet uit.

Maar het waren vooral Vanessa Ackah en Laurens Dassen die de kijkers van De Slimste Mens negatief verrasten, met de finale tussen beiden als dieptepunt. Niet alleen de parate kennis, maar ook het tactische vermogen van de deelnemers werd gefileerd. Een greep uit de reacties.

Maarten van Rossum

Ja, kijkers zijn tegenwoordig scherp aanwezig in het debat. Zo wordt ook Maarten van Rossem op zijn vingers getikt, zij het met een knipoog. Oldenzaal is natuurlijk ook een Hanzestad, hoe durfde de historicus die niet te noemen? Bekijk de aflevering van De Slimste Mens met Robert de Hoog, Vanessa Ackah en Laurens Dassen hier terug.

Voordat het huidige seizoen van De Slimste Mens op de buis verscheen, sprak de redactie van Metro met Maarten van Rossem. Over het equivalent van de ‘quiz met een knipoog’ op de Belgische televisie, de enorme eikel die dit seizoen meedoet en het succes van het programma. Ook gaf de nationale brompot zijn visie op de sportzomer. „Als u mij met een oranje muts ziet zitten, dan weet u dat dat de laatste uitzending is. Daarna word ik op een brancard verwijderd.” Lees het complete interview hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.