Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 10 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

LEGO lanceert op een na grootste Star Wars-set ooit

LEGO heeft de op een na grootste Star Wars-bouwset ooit gelanceerd. De enorme AT-AT moet alleen de Millennium Falcon voor zich dulden.

Het is sowieso een goede week voor fans van LEGO en Star Wars, getuige deze adventskalender voor 2021 met Baby Yoda in een kerstrui.

LEGO dropt de op een na grootste Star Wars-set

AT-AT staat voor All Terrain Armored Transport. Het is een fictief voertuig uit het Star Wars-universum en is door het Galactische Keizerrijk gebruikt tijdens de Slag om Hoth. Ook zie je de gepantserde machine met vier looppoten in The Last Jedi bij de slag om Crait. Nu kun je die scènes naspelen met LEGO, maar dan moet je eerst wel even bouwen.

lego, star wars, grootste bouwset ooit, at-at

Het is gelukkig geen simpele bouwset. Aan het 18+ label is te zien dat LEGO zich met deze Star Wars-set duidelijk op volwassenen richt, zoals de Deense speelgoedfabrikant het steeds vaker doet. De AT-AT bestaat uit 6.785 onderdelen, is 62 centimeter hoog, 24 centimeter breed en 28 centimeter diep. Ter vergelijking: de Millennium Falcon bestaat uit 7.541 onderdelen, is 21 centimeter hoog, 84 centimeter lang en 56 centimeter breed.

AT-AT te koop vanaf Black Friday

Waar de Millennium Falcon-bouwset via de officiële website is uitverkocht, gaat de AT-AT van LEGO op 26 november juist de markt op. Juist, dan is het Black Friday. De op een na grootste Star Wars-bouwset ooit kost 799,99 euro. Daarbij inbegrepen zitten ook negen minifiguren, inclusief Luke Skywalker in zijn oranje overal van de Rebel Alliance.

lego, star wars, grootste bouwset ooit, at at, luke skywalker
lego, star wars, grootste bouwset ooit, at at, luke skywalker, bouwen
lego, star wars, grootste bouwset ooit, at at, luke skywalker, interieur
(Afbeelding: LEGO)
lego, star wars, grootste bouwset ooit, at at, luke skywalker, interieur

De allergrootste bouwset ooit van LEGO is vorige maand op de markt verschenen en komt niet uit het Star Wars-universum. Lees en bekijk hier meer over de enorme Titanic. Net als de AT-AT en Millennium Falcon een verrijking voor je huiskamer. Check ook deze vijf bouwsets, die speciaal ontworpen zijn voor je interieur.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.