Pim Jansen
Pim Jansen Games 10 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Goed nieuws rond GTA 6: zo erg is het allemaal niet

Geruststellend nieuws over GTA 6. Waar vorige week nog naar buiten kwam dat er zoveel ontwikkelingsproblemen zijn rond de opvolger van Grand Theft Auto 5, blijkt dat nu op speculaties gebaseerd. “Het is vooral een interpretatie van mijn eigen mening.”

Voorheen kwam er iedere paar jaar wel een nieuwe GTA-game op de markt. De langste pauze tussen twee verschillende delen was vijf jaar. Dit was tussen de twee meest recente games: Grand Theft Auto 4 en 5. De laatste verscheen in 2013. Nu duurt het dus al acht jaar. Je zou zeggen dat het inmiddels wel eens tijd is voor een opvolger, en die komt wellicht sneller dan werd gevreesd.

Ontwikkeling GTA 6 helemaal niet in de problemen

Vorige week stonden game-websites vol met het nieuws dat er problemen waren met de ontwikkeling van GTA 6. Dit alles was op basis van een video van de Franse journalist Chris Liberty, van Rockstar Mag.

Uit de video maakten verschillende media op dat de ontwikkeling niet soepel verloopt. De makers van GTA 6 zouden zich in een ‘development hell’ bevinden. Het zou het meest chaotische Rockstar-project ooit te zijn. Dat Grand Theft Auto 6 zich in twee tijdsperioden afspeelt, zou verklaren dat de ontwikkeling zo gecompliceerd is. Er zouden dan immers twee werelden gemaakt moeten worden. Maar de journalist zelf komt met een nuance.

Journalist komt met nuance

“Het is vooral een interpretatie van mijn eigen mening”, verklaart hij. De vertraging van GTA 6, die werd gelinkt aan de ontwikkelingsproblemen, kun je dus uit je hoofd zetten. Aan de andere kant is de betreffende journalist doorgaans goed ingevoerd, dus er zal misschien een kern van waarheid in zitten. XGN dook de onderstaande tweet op.

Voorlopig blijft het speculeren wanneer GTA 6 daadwerkelijk uitkomt. Lees hier meer over de onlangs gelekte plannen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.