Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 13 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Leaker lekt Rockstar’s plannen voor GTA 6 (en fans zijn verdeeld)

Naast de remasters van een drietal klassieke GTA-klassiekers kunnen we volgens een leaker ook nog dit jaar op de eerste teaser van GTA 6 rekenen.

Rockstar Games brengt dit najaar nog drie GTA’s naar de moderne consoles. GTA III, Vice City en San Andreas komen in de vorm van remasters onder andere naar de Playstation 5 en Nintendo Switch.

Veel GTA, maar geen GTA 6

Daar bovenop komt volgend jaar nog GTA 5, die zijn weg naar zijn derde generatie consoles vindt. De game kwam uit in 2013. Sindsdien hebben we geen ‘echt nieuwe’ Grand Theft Auto meer gehad.

Een schril contrast ten opzichte van bijvoorbeeld de Playstation 2. Alleen al op die console kwamen drie grote delen uit van de populaire spelreeks.

Maar ja, aan ‘vroeger was alles beter’ hebben we niks. Bovendien houdt het onvermijdelijke GTA 6 nog altijd de gemoederen bezig.

Niet alleen geruchten maar ook betrouwbare journalisten wijzen op een lancering in of na 2023. Dat klinkt nog ver weg en dat is het ook, maar GTA 5 en Red Dead Redemption 2 werden meer dan een jaar voor hun release aangekondigd.

Leaker deelt plannen

Dat zou zomaar dus al eind dit jaar kunnen zijn in het geval van GTA 6. Een leaker beweerde eerder deze maand al dat de nieuwe game ergens in november onthuld gaat worden. Een claim die met een gezonde korrel zout en een hoop scepsis werd ontvangen.

Pak diezelfde korrel zout er maar weer bij, want we hebben weer zo’n vermeende leaker te pakken.

Een anonieme gebruiker van het beruchte forum 4Chan beweert namelijk dat Rockstar op 22 oktober een volledige trailer voor de aankomende remasters uit gaat brengen, en dat diezelfde collectie halverwege november gelanceerd wordt.

Daar blijft het dit jaar niet bij, als we de anonieme leaker moeten geloven. Hij of zij beweert namelijk dat Rockstar een week later al gaat beginnen met het teasen van GTA 6. Op 23 november, om precies te zijn. Dan kunnen we het officiële logo van de game verwachten, het begin van een nieuw tijdperk.

Thoughts on this?Possible release date for the trilogy & rumored GTA 6 November announcement? from GTA6

Korrel zout en dommigheid

Nogmaals: neem dit nieuws met een flinke korrel zout. Iedereen kan een educated guess doen en op anonieme wijze nepnieuws delen.

Bovendien zou het op zijn zachtst gezegd een vreemde zet van Rockstar Games zijn, zoals veel sceptische forumgebruikers opmerken.

“Hoe dom zou dat bedrijf zijn om GTA 6 aan te kondigen voordat ze GTA 5  uitbrengen. Verkooptechnisch is het totaal niet logisch”, aldus een fan. “Deze trilogie is Rockstar’s manier om iedereen die over GTA VI zeurt een tijdje het zwijgen op te leggen, ik denk niet dat ze dit jaar iets met GTA VI zullen doen”, voegde een ander eraan toe.

Van de andere kant zijn er ook fans die juist het onthullen van enkel een logo zien als een slimme zet voor Rockstar. Dan wordt de hype rondom de franchise immers weer groter, en zullen meer gamers weer terug willen gaan naar Los Santos alvorens GTA 6 uitkomt. Maar heeft GTA echt die hype-boost nodig?

De ultieme test?

Je zou kunnen stellen dat 22 oktober de ultieme test gaat zijn. Als de trailer voor de nieuwe remasters dan uitkomt, dan zou je kunnen concluderen dat de anonieme leaker echt meer weet dan wij allemaal.

Het probleem is echter dat 22 oktober de twintigste verjaardag van GTA III is. Ook zonder inside knowledge is het dus vrij makkelijk om te gokken dat Rockstar Games dat jubileum aan gaat grijpen om de nieuwe remasters van dus onder andere GTA III te promoten.

De juiste houding lijkt nog altijd dezelfde te zijn als bij elk andere gerucht: ga er gerust van uit dat het allemaal bullshit is, totdat Rockstar Games officieel nieuws te melden heeft. Een gezonde korrel zout is altijd een puik plan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.