Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Disney+ onthult hoe Luke Skywalker terugkeerde in The Mandalorian

Dat een jonge Luke Skywalker terug kon keren in The Mandalorian was een technisch hoogstandje. Maar hoe kreeg Lucasfilm het voor elkaar? Op die vraag krijgen we eindelijk een antwoord op Disney+.

The Mandalorian zorgde er bijna eigenhandig voor dat Disney+ al op dag één een gevaarlijke Netflix-killer was. Binnen 24 uur harkte de streamingdienst meer abonnees binnen dan men überhaupt durfde te hopen voor het eerste jaar.

The Mandalorian komt terug

Ondertussen zijn we twee seizoenen verder en komt later dit jaar de eerste spin-off uit, The Book of Boba Fett. Gelukkig laat seizoen 3 van The Mandalorian ook niet veel langer op zich wachten.

Dankzij een betrouwbare leak weten we nu dat de Star Wars-serie hoogstwaarschijnlijk al komende lente verder gaat. Zolang hoef je echter niet te wachten om opnieuw in het universum van Grogu en Din Djarin  te duiken.

Nieuwe special op Disney+

Praktisch vanuit het niks heeft Lucasfilm namelijk bekendgemaakt dat er een gloednieuwe special naar Disney+ komt. Dan hebben we het over, hou je vast, Disney Gallery: Star Wars: The Mandalorian – Making of the Season 2 Finale.

Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. In de aankomende behind the scenes-docu laat Lucasfilm namelijk eindelijk zien hoe ze de jonge Luke Skywalker tot leven hebben gebracht. Talloze YouTubers hebben de epische scène al geanalyseerd en Lucasfilm heeft zelfs de special effects onlangs nog stiekem aangepast, maar een kijkje achter de schermen bleef vooralsnog uit.

Star Wars-fans opgelet: deze 17 nieuwe films en series komen eraan

Luke Skywalker

Making of the Season 2 Finale is een kijkje achter de schermen bij het maken van dit gevierde hoofdstuk van The Mandalorian, met een focus op de technologie die wordt gebruikt voor het opnieuw creëren van Luke Skywalker.

De special duikt in het proces, inclusief het werken met Mark Hamill, om een authentieke en passende recreatie te creëren, en verkent de enorme druk en verantwoordelijkheid die de filmmakers hadden om een van de belangrijkste personages in de filmgeschiedenis terug te brengen.

Kijk, daar word je als Star Wars-fan zeker blij van, zeker omdat niemand dit extraatje nog aan zag komen. Op naar 25 augustus. Vanaf dan draait, komt ie nog een keer, Disney Gallery: Star Wars: The Mandalorian – Making of the Season 2 Finale exclusief op Disney+.

Check hieronder nog eens de epische scène waar het allemaal om draait.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.