Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Seiko lanceert Pokémon-horloges met roterende Pokéballs

Al het goede komt uit Japan, denk je op dagen als deze. Het Japanse horlogemerk Seiko lanceert een horloge-collectie vol Pokémon-details. Zo is de secondewijzer een roterende Pokéball.

Afgelopen november bracht Seiko al drie modellen uit in samenwerking met de Japanse mediafranchise. Nu ook weer drie modellen, met wat meer bescheiden designs.

Pokémon x Seiko

De gelimiteerde collectie bestaat uit Kanto-starter Pokémon-evolutielijnen van Bulbasaur, Charmander en Squirtle. Verfrissend, een keer geen Pikachu.

pokemon seiko starter, horloge, horloges, collectie, pikachu, pokeball
pokemon seiko starter, horloge, horloges, collectie, pikachu, pokeball
pokemon seiko starter, horloge, horloges, collectie, pikachu, pokeball

Ieder horloge is gemaakt van roestvrij staal en saffierglas. De Seiko-horloges zitten vol Pokémon-details. Zo toont de De subwijzerplaat op 12 uur en 6 uur het uiterlijk vóór de evolutie. Daarbij wordt ook de evoluerende schaal weergegeven. De charmander benadrukt bijvoorbeeld de evoluerende schaal van “16” en de hagedis “36”. Extra functies zijn onder meer een batterij op zonne-energie en stopwatch- en alarmfuncties.

Horloges met bewegende Pokéballs

De secondewijzers van de Seiko-horloges bestaan uit Pokéballs die zwaaien bij het vangen van Pokémon. De Pokéball komt ook terug in het design van het doosje waarin het horloge wordt geleverd. De klokjes worden geleverd met een zwarte vezeldoek met grafische stencils in kleur. De achterkant is gekenmerkt met een serienummer.

De nieuwe Seiko x Pokémon-collectie is vanaf 6 augustus verkrijgbaar via de website van de Japanse horlogemaker. Van ieder type horloge worden 700 exemplaren gemaakt, die je koopt voor omgerekend 380 euro per stuk. Dat wordt als een gek F5’en, want op dit soort collecties ontstaat normaal gesproken een een behoorlijke run, vooral in Japan.

Van top tot teen in Poké-stijl

Als je wilt, kun je van top tot teen in Pokémon-merchandise lopen. Check bijvoorbeeld deze Levi’s-collectie, die is gelanceerd ter ere van 25 jaar Pikachu. Ook geinig: deze Haivaianas-slippers.

Meer geïnteresseerd in geld dan in een horloge of andere merchandise? Zoek dan je zolder nog maar eens goed af naar deze soorten Pokémon-kaarten, die zomaar een fortuin waard kunnen zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.