Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Loki krijgt een tweede seizoen op Disney+ (geen spoilers)

Heb je de finale van de Marvel-serie Loki niet gezien? Geen zorgen, wij ook niet. Leuk die afleveringen die op woensdag gedropt worden, maar 09:00 ‘s morgens is ook gewoon het begin van onze werkdag.

Oftewel: dit artikel bevat geen spoilers.

Marvel’s miniseries

WandaVision smaakte naar meer. Ook The Falcon and The Winter Soldier had wat ons betreft nog langer door mogen gaan. Marvel Studios stak de Disney+-series echter in als miniseries. Sterker nog, ze werden eigenlijk gefilmd als lange films. In dat opzicht doen ze in meerdere opzichten niet onder voor de bioscoopfilms die we van Marvel gewend zijn.

Lang konden fans niet om dat nieuws treuren, want de pijplijn aan aankomende Marvel-series is veelbelovend. Als de trade-off voor geen tweede seizoenen is dat we telkens weer nieuwe, creatieve en hoogwaardige series krijgen, dan tekenen we er graag voor.

Loki krijgt tweede seizoen

Blijkbaar kan het echter allebei. Onlangs deden al geruchten de ronde dat Disney de producent van Loki opnieuw in wil schakelen voor een tweede seizoen. Nu is dat nieuws officieel bevestigd. In de finale van Loki, pas in de aftiteling, wordt subtiel bevestigd dat er inderdaad een tweede seizoen aankomt.

De God of Mischief keert dus terug op Disney+. Dat belooft niet alleen veel goeds voor fans van Tom Hiddleston, maar ook voor het bredere Marvel Cinematic Universe. Films, miniseries, langlopende series: Disney en Marvel laten zich niet beperken door formats of kaders.

Daarbij zal het ongetwijfeld geholpen hebben dat Loki de beste MCU-première op Disney+ tot nu toe had. Dat de lancering op woensdag een groot verschil maakte, werd al snel duidelijk. Disney gaat de komende Marvel-series nu ook op woensdag in plaats van op vrijdag uitbrengen.

In 2022 op Disney+?

Verder weten we nog niks over het tweede seizoen van Loki. Wel laten de doorgaans goed ingelichte journalisten van Production Weekly weten dat men in januari 2022 gaat beginnen met de ontwikkeling van de nieuwe afleveringen. Met een beetje geluk kan Loki dan nog voor het einde van 2022 terugkeren, maar we kunnen er niet zeker van zijn totdat er een officiële bevestiging is.

Gelukkig gaan de andere Marvel-shows technisch gezien ook verder, op een indirecte wijze. Wanda’s verhaal zal aansluiten op de volgende Doctor Strange-film. Verder wordt het verhaal van The Falcon en The Winter Soldier opgepikt in Captain America 4.

Dit gaat vaker gebeuren

Volgens Marvel Studios-president Kevin Feige is het dan ook moeilijk om een ​​definitief “nee” of “ja” te zeggen tegen wat dan ook als het op MCU aankomt.

Feige bevestigde bovendien onlangs al dat ze aan een aantal shows werken die meerdere seizoenen kunnen duren, waaronder Ms. Marvel, She-Hulk en Moon Knight. Goed, eerst maar eens de finale van Loki streamen!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.