Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Disney+ vs. Netflix bij Emmy Awards: de top 6 meest genomineerde series

De nominaties voor de Emmy Awards van 2021 zijn bekendgemaakt. Marvel Studios maakt een explosief debuut, maar Disney+ moet het toch nog afleggen tegen Netflix.

Op 19 september vinden de Emmy Awards van 2021 plaats. Een belangrijk moment voor praktisch half Hollywood, want de Emmy’s zijn voor televisieseries wat de Oscars voor bioscoopfilms zijn. Zeker nu series als The Mandalorian en WandaVision voor goed veranderen wat er mogelijk is op televisie, wordt die strijd steeds interessanter.

Netflix troeft Disney+ af

Afgelopen nacht zijn de nominaties voor dit jaar bekendgemaakt. Niet geheel onverwacht is WandaVision een voorlopige topscoorder. De Marvel-serie van Disney+ heeft maar liefst 23 nominaties in de wacht gesleept. Toch is dat niet goed voor een record. Netflix kan nog altijd goed teren op The Crown, een Original die de voorlopige kroon in handen heeft met 24 nominaties.

Disney hoeft gelukkig niet te treuren, want een andere Original weet wel The Crown te evenaren. Dan hebben we het over The Mandalorian, die met seizoen 2 ook 24 keer genomineerd is voor de felbegeerde beeldjes. Bovendien zal Marvel Studios ook de champagne erbij pakken: het is de eerste keer dat de studio überhaupt genomineerd is voor een Emmy.

Voorheen bleef het Marvel Cinematic Universe immers beperkt tot bioscoopfilms. Dat het er dan ook nog eens direct 23 zijn, vergroot alleen maar de kans dat ze er ook eentje kunnen gaan verzilveren in september.

Wanda gaat voor belangrijkste Emmy’s

WandaVision is genomineerd voor een aantal van de belangrijkste categorieën. Waaronder Limited/Anthology Series, Lead Actress in a Limited Series voor Elizabeth Olsen en Lead Actor in a Limited Series voor Paul Bettany. Kathryn Hahn krijgt ook de eer die ze verdient met een nominatie voor Outstanding Supporting Actress. Zelfs haar ronduit catchy eigen nummer, Agatha All Along, is genomineerd.

The Falcon and The Winter Soldier heeft duidelijk minder indruk gemaakt. Die Disney+ Original is slechts goed voor vijf Emmy-nominaties. Dat weerspiegelt ook wel het bredere sentiment onder fans. Maar toch: 28 nominaties is niet slecht voor een studio die maar net het televisieslagveld heeft betreden.

We zetten nog even de meest genomineerde series en streamingdiensten voor je op een rijtje. Check voor alle nominaties de officiële website van de Emmy’s.

Top 6 meest genomineerde series

  1. The Crown: 24 nominaties
  2. The Mandalorian: 24 nominaties
  3. WandaVision: 23 nominaties
  4. The Handmaid’s Tale: 21 nominaties
  5. Saturday Night Live: 21 nominaties
  6. Ted Lasso: 20 nominaties

Top 3 meest genomineerde streamingdiensten

  1. HBO Max: 130 nominaties
  2. Netflix: 129 nominaties
  3. Disney+: 71 nominaties

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.