Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel-fan bouwt indrukwekkend ‘werkend’ Captain America-schild

Een handige YouTuber heeft zijn eigen Captain America-schild gemaakt. Sterker nog, de replica ‘werkt ook echt’, zoals hij in een fascinerende video demonstreert.

Wat Marvel-fans betreft heb je vele gradaties. Het leeuwendeel zal de nieuwste films in de bioscoop checken en wellicht ook nog de series op Disney+ volgen.

Creatieve Marvel-fans

Vooral de Amerikaanse garde zal ook nog wat comics lezen. De strips waarmee het allemaal is begonnen. Maar een nog kleiner deel houdt het niet bij fictie in comics en op het witte doek: die gaan zelf met de verzinsels van Marvel aan de slag.

Of het nou om cosplay, zelfgemaakte games of angstaanjagende wapens gaat: de creativiteit achter de superheldenfilms van Marvel werkt aanstekelijk.

JLaservideo

Zo deelden we onlangs nog het indrukwekkende Iron Man-pak van een fan. Zelfgemaakt. Ook Adam Savage van Mythbusters toverde zichzelf om tot Tony Stark.

Ook deze week is er weer een handige liefhebber van de superhelden-avonturen die het internet weet te veroveren. Dan hebben we het over de YouTuber JLaservideo.

Hij heeft namelijk zijn eigen schild gemaakt. Het schild van Captain America, welteverstaan, sinds kort in handen van Sam Wilson.

Captain America-schild

In een gloednieuwe video laat de handige YouTuber zien hoe hij de replica in elkaar heeft gezet. Het schild ziet er niet alleen tof uit, maar ‘werkt ook echt.’

Vibranium is en blijft fictief, maar het schild van JLaservideo kan wel echt rondvliegen en stuiteren. In theorie zou je het wapen dus net zoals in The Falcon and The Winter Soldier tegen een boom kunnen gooien en vervolgens zelf weer opvangen.

Fascinerende demonstratie

Hij heeft zelfs een accessoire in elkaar geflanst waardoor hij het schild van Captain America aan zijn pols kan bevestigen. Net zoals in de film. Het leverde de Marvel-fan zowel op YouTube als op TikTok al miljoenen views op.

En terecht. De YouTuber laat niet simpelweg, zoals vaak het geval is, enkel zijn creatie kort zien, maar demonstreert ook het hele proces erachter. Ronduit fascinerend.

Ben je niet zo creatief? Dan verkoopt Marvel ook een kant en klaar levensgroot Iron Man-pak voor je:

Single en Marvel-fan? Disney verkoopt life-size Iron Man

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.