Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel-fan maakt indruk met zelfgemaakte Iron Man-helm

Een Redditor scoorde afgelopen week een flink aantal internetpunten met zijn werkende replica van de helm van Iron Man. Briljant!

Dankzij Robert Downey Jr. is Iron Man gepromoveerd van derderangs superheld naar het gezicht van Marvel. Niet alleen in de comics, maar juist ook op het witte doek.

Iron Man: het gezicht van Marvel

Met Iron Man (2008) begon een ongekend Hollywood-experiment. Een cinematic universe waar andere studio’s alleen maar van kunnen dromen.

Juist die grootse opbouw richting Avengers: Endgame maakte de dood van Tony Stark des te impactvoller. Zijn legacy blijft gelukkig voortleven. Sterker nog, zijn opvolger heeft al haar eigen Disney+-serie op de planning staan.

Je eigen Iron Man-pak bouwen

Voor de nieuwe Iron Man opstaat zijn fans echter al zoet met hun eigen creaties. Al sinds de eerste Iron Man-film stroomt het internet vol met wat de droom van elke geek moet zijn: een werkend Iron Man-pak.

De één komt verder dan de ander. Mythbusters-legende Adam Savage kwam er heel dichtbij, met een indrukwekkend (en werkend!) pak dat je hier kunt bewonderen.

Rancuneuze Iron Man-acteur sabelt Marvel-films neer

Iron Man Savage Builds
Het pak van Adam Savage (Afbeelding: Adam Savage)

Redditor maakt indruk

Maar ja, hij heeft een flink budget en decennia aan ervaring. Dat geldt niet voor de Redditor Abb_eliten, die afgelopen week het platform veroverde met zijn eigen replica van Iron Man’s helm.

Hij deelde een video van zijn grijze helm, die niet alleen accuraat is vormgegeven, maar ook echt ‘werkt’. Zoals je in de onderstaande video kunt zien gaat de helm echt open en dicht. En daar blijft het niet bij: volgens de Marvel-fan kun je de helm ook echt dragen. Briljant.

Been working on this for a while. I wanted a helmet that opens as true as possible to the animated ones in the films. Pretty happy with the result so far 🙂 This one is also fully wearable when removed from the base. from r/marvelstudios

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.