Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 jun 2019

Mythbusters held Adam Savage heeft een werkend Iron Man pak gebouwd

Als presentator van Mythbusters deinsde Adam Savage niet voor een pittige uitdaging terug. In die legendarische show van Discovery Channel werd er alles op alles gezet om mythes de wereld uit te helpen. Na al die jaren is Savage nu terug op die zender met een nieuwe show: Savage Builds. En wat doe je dan anno 2019 met een groot budget? Precies, het pak van Iron Man nabouwen.

Savage Builds: Iron Man

Het idee achter Savage Builds is vrij simpel. Elke aflevering verzamelt de ex-host van Mythbusters het benodigde talent om zich heen om iets te bouwen. Dat kan van alles zijn, maar vaak zijn de bouwwerken gebaseerd op een populaire film of serie.

De Amerikaan trapt zijn gloednieuwe serie af met het project der bouwprojecten: Iron Man. Savage bouwt in de show een compleet werkend pak, dat nog eens kan vliegen ook. Althans, dat is zijn doel. Mooi detail: het pak is kogelvrij.

Elke aflevering pakt hij dus een populair pak of bouwwerk uit de popcultuur of geschiedenis. Vervolgens gaat hij met zijn team zo goedkoop mogelijk aan de slag, met als doel om het item in kwestie te realiseren.

Het Iron Man pak, (voor de fans: Iron Man Mark II), heeft Savage met een 3D-printer gemaakt. Het geheime ingrediënt? Titanium. Voor het vliegen schakelde hij Richard Browning in, het genie achter Gravity Industries, gespecialiseerd in jetpacks.

“Dit is echt een show waarop gefocust wordt op het bouw-aspect. Het testen, het proces, de tegenslagen, de samenwerkingen: we laten alles zien,” aldus Savage. Savage Builds zal in totaal uit acht afleveringen bestaan, met onder andere een aflevering met Mad Max als thema. Tof!

Check ook de grootse plannen die Marvel heeft voor na Avengers: Endgame, want die zijn gelekt!

Is Adam Savage’s Iron Man Suit Bulletproof? | Savage Builds

Adam Savage has recreated an Iron Man suit and now it’s time to test if the suit is bulletproof. Don’t miss the premiere of Savage Builds tonight at 10p! Subscribe to Discovery: http://bit.ly/SubscribeDiscovery Join us on Facebook: https://www.facebook.com/Discovery Follow on Twitter: https://twitter.com/Discovery We’re on Instagram! https://instagram.com/Discovery

Ask Adam Savage: What is Savage Builds?

Adam Savage explains what his new show, Savage Builds, is all about and what fans of MythBusters and Tested can expect. Watch Savage Builds when it premieres Friday, June 14, at 10p E/P on Discovery Channel (following Battlebots)! Subscribe for more videos! http://www.youtube.com/subscription_c…

Reageer op artikel:
Mythbusters held Adam Savage heeft een werkend Iron Man pak gebouwd
Sluiten