Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Levi’s x Pokémon: nieuwe kledinglijn eert 25 jaar Pikachu en co

Levi’s en Pokémon hebben een kleurrijke kledinglijn aangekondigd. Dit ter ere van het 25-jarige bestaan van de franchise. Het is de derde collab-collectie van het Amerikaanse kledingmerk in korte tijd.

Voor mensen die de afgelopen decennia in een Poké Ball hebben geleefd even kort wat duiding. Pokémon is een mediafranchise, eigendom van The Pokémon Company, die 25 jaar geleden werd opgericht door de Japanse Satoshi Tajiri. De franchise is toegespitst op fictieve wezens, die worden gevangen en getraind door mensen. De zogenoemde Pokémontrainers laten de wezens elkaar bevechten voor de sport.

Levi x Pokémon wordt een kledinglijn vol kleur

Pikachu is de bekendste van de ongeveer 890 Pokémon uit de gelijknamige anime-serie, maar in de eerste uitingen van de collab komt hij niet voor. Wereldberoemd werd de franchise dankzij de populaire games op de Game Boy. Nintendo is dan ook nauw betrokken bij de nieuwe kledinglijn van Levi’s.

Verdere details over de kledinglijn zijn nog niet uit de doeken gedaan. Wel is duidelijk dat de collab van Levi’s en Pokémon in 2021 op de markt verschijnt en dat het een kleurrijke bedoeling wordt. De reacties onder de eerste Instagram-post laten in ieder geval al zien dat er waarschijnlijk een ware run op deze collectie komt.

LEGO en Star Wars

De samenwerking met Pokémon is de volgende in een grotere reeks collabs, allemaal om van te smullen. Eerst was er een heerlijke samenwerking met Star Wars, helemaal op het lijf geschreven van nerds zoals wij. Hetzelfde geldt voor deze collab met LEGO, met de klassieke spijkerjas als hoogtepunt. Verder werkt Levi’s ook regelmatig samen met andere merken voor sneakers, zoals Nike en New Balance.

Hou de Instagram-pagina van Levi’s in de gaten voor een update ronde de Pokémon-kledinglijn. Maar wees gerust, wij zijn de eersten die erover schrijven.

🐰 Lees ook: Skatemerk HUF dropt Playboy-collectie met treffende campagne

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.