Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 21 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het protserige horloge van Ronaldo: peperduur en vol diamanten

Het horloge waarmee Cristiano Ronaldo werd gespot tijdens de Best FIFA Football Awards is peperduur en volledig ‘over the top’, zoals we van hem gewend zijn. Maar goed, smaken verschillen.

Persoonlijk houden we meer van de stijl van Andrea Pirlo, de Italiaanse stijlicoon en oud-voetballer die bij Juventus nog even de trainer was van Ronaldo. Aan Pirlo klopt alles, zonder dat hij er veel aan lijkt te doen. Bij hem dan ook geen protserig klokje om zijn pols, maar een ‘ingetogen’ Patek Philippe.

Het protserige horloge van Cristiano Ronaldo

Volmondig heet het horloge Piece Unique Franck Muller Cintrée Curvex Tourbillon. Cristiano Ronaldo droeg het klokje eerder deze week tijdens de Best FIFA Football Awards 2021. Hier was hij aanwezig, omdat hij van tevoren wist dat hij in de prijzen viel. Anders skipt de voetballer dit soort evenementen, getuige de Ballon d’Or 2021.

Best FIFA Football Awards 2021, ronaldo, horloge, franck muller
(Afbeelding: Getty)
Best FIFA Football Awards 2021, ronaldo, horloge, franck muller
Ronaldo tijdens de Best FIFA Football Awards, 17 januari 2022 (Afbeelding: Getty)

Maar áls de Portugees ergens aanwezig is, pakt hij ook volledig uit. Op zijn Ronaldo’s, uiteraard. Plakkaat goud in het haar, dubieus pak, hoge col. En om zijn pols natuurlijk dat peperdure horloge van Franck Muller, waar hij al eens eerder meer werd gespot.

Piece Unique Franck Muller Cintrée Curvex Tourbillon

Dit horloge van Ronaldo, hij heeft nog veel meer protserige klokjes, valt op door zijn 600 baguette geslepen diamanten. Deze vorm en slijpstijl van diamanten is inderdaad vernoemd naar een stokbrood. Het klokje kost omgerekend 1,4 miljoen dollar. Ter vergelijking: de Patek Philippe van Pirlo kost 42.515 euro.

Piece Unique Franck Muller Cintrée Curvex Tourbillon, horloge, ronaldo, fifa best awards
(Afbeelding: Franck Muller)

We zeggen de hele tijd wel peperduur, maar voor Ronaldo is dit horloge natuurlijk een doodnormale aankoop. Als je in de herfst, zo niet winter van je carrière nog steeds dit bedrag per seconde verdient, ga je simpelweg gekke dingen doen. Hij geeft ook miljoenen weg aan goede doelen, dus geef hem eens ongelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.