Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 26 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

7 looks die we stelen van Andrea Pirlo, de meest stijlvolle voetballer ooit

Andrea Pirlo is de meest stijlvolle voetballer ooit. Dat is geen mening, maar een feit. 7 looks die we stelen van de Italiaan met een even briljante stijl als traptechniek.

Al tijdens zijn voetbalcarrière was alles stijlvol aan Andrea Pirlo. Zijn manier van lopen, zijn blik, zijn traptechniek. Pure kunst. Ook zijn clubkeuzes getuigen van smaak: hij speelde in het traditionele V-shirt van Brescia, om vervolgens het iconische blauw-zwart van Inter, rood-zwart van AC Milan en zwart-wit van Juventus te dragen. Hij sloot zijn carrière af bij New York City FC en nu geniet hij van het goede leven, zoals alleen Italianen dat kunnen. Andre Pirlo heeft zijn eigen wijnhuis, kijkt bij trainingen van zijn oude club, viert vakantie, gaat op pad met zijn nieuwe vriendin en de kids en geniet dagelijks van de Italiaanse keuken. Een leven om te benijden en dan hebben we het nog niet eens over zijn looks.

7 looks die we stelen van Andrea Pirlo

Ook buiten de lijnen is alles stijlvol aan Andrea Pirlo. En het prettige is dat hij daar niets voor hoeft te doen. Trek hem een geruite jas aan of een glimmend pak, de voormalige voetballer rockt het allemaal. 7 looks die we blind van hem overnemen.

1. Italiaan op z’n Brits

Deze donkerblauwe spencer en het beige overhemd schaffen we direct aan. Daaronder een klassieke jeans, suède bootschoenen met spekzolen en een geruit jasje op schoot. Dit krijg je dus als je een Italiaan kleedt op z’n Brits. Alles op deze foto ademt comfort. Veel stijlvoller kun je niet naar een training kijken op Milanello. Naast hem zit Paolo Maldini. Samen hebben ze betere tijden meegemaakt bij AC Milan.

2. Turtleneck, maar dan goed

Net toen we dachten dat de turtleneck niet meer cool is, kwam deze foto voorbij. Andrea Pirlo laat zien hoe je wél een coltrui moet dragen. Niet zo’n zwart strak ding waarin je nauwelijks kunt ademhalen, maar een comfortabele wollen variant. Dat blauwgroene corduroy jasje maakt de look compleet.

3. In pak, op z’n Italiaans

Eigenlijk weten ze alleen in Italië hoe je op de juiste manier een pak draagt. Nog moeilijker: goed en comfortabel zitten in een pak. Andrea Pirlo verstaat die kunst. Alles klassiek, perfect op maat, geen toeters en bellen, precies zoals het hoort.

4. Geruite jas

looks, andrea pirlo, stijl, voetballer
Bron: instagram.com/andreapirlo21

Geef honderd mannen een geruite jas en negentig ervan neem je nooit meer serieus. Andrea Pirlo hoort bij die tien mannen die van een geruite jas een hot fashion item maken. Eigenlijk willen we er direct eentje bestellen, maar net op tijd komt het besef dat we niet de looks van deze topvent hebben.

5. De zonnekoning

Met zo’n baard en kapsel staat zelfs de meest lelijke zonnebril nog goed. Wat voor bril dit exact is, weten we niet. Maar zo draag je dus een zonnebril.

6. De vader

Andrea Pirlo heeft twee kinderen uit een eerder huwelijk een piepjonge tweeling met zijn huidige vriendin Valentina Baldini. Vaders, let even op: zwarte suède schoenen, beige corduroy broek, lichtblauw overhemd en een donkerblauwe overcoat. Klinkt zo eenvoudig, maar deze man weet het tot kunst te verheffen. Ook goed: een klassieke jeans met met een waxed jacket.

7. De huisman

Op de koop toe geeft Andrea Pirlo nog even een lesje emancipatie mee. Zelfs stofzuigende huisman ziet Andrea Pirlo er goed uit.

Voor een wekelijkse portie feel good volg je Andrea Pirlo op Instagram.

? Check ook: 7 looks die we blind overnemen van Memphis Depay

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 looks die we stelen van Andrea Pirlo, de meest stijlvolle voetballer ooit
Sluiten