Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 29 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Het horloge van Andrea Pirlo, de meest stijlvolle voetballer ooit

Weinig mensen zullen het ermee oneens zijn dat Andrea Pirlo de meest stijlvolle voetballer ooit is. Interessant om te weten welk horloge hij draagt, dus. Tijdens de Formule 1 in Qatar werd de Italiaan voor het eerst gespot met een roestvrijstalen Patek Philippe, die zijn stijlgevoel nog maar eens onderstreept.

Veel mooier dan Andrea Pirlo zijn ze niet gemaakt in het voetbal. Zijn manen, de baard, het Lombardische gelaat, zijn verfijnde kledingsmaak. Ook heeft hij een eigen wijngaard. En een zonnebrillencollectie waarmee je een museum kunt beginnen. Van zo iemand wil je weten wat voor horloge hij om de pols heeft hangen.

De roestvrijstalen Patek Philippe van Andrea Pirlo

Er waren veel voetbalsterren aanwezig tijdens de Formule 1 in Qatar. Veel van hen waren er voor zaken rondom het dubieuze WK van 2022. En David Beckham, die onlangs zijn ziel voor 175 miljoen euro verkocht aan een paar oliesjeiks, liep het land te promoten. Want dat is de komende tien jaar zijn baan.

andrea pirlo, horloge, patek philippe, roestvrijstaal, f1 qatar
ANP
andrea pirlo, horloge, patek philippe, roestvrijstaal, f1 qatar
ANP

Wie we hier niet zo snel hadden verwacht, is Andrea Pirlo. Hopelijk was hij er gewoon als oud-wereldkampioen. Hij werd er in ieder geval gespot met een bescheiden horloge, waarvan de genialiteit in de eenvoud schuilt. Precies aansluitend bij zijn eigen serene stijl, zowel op als buiten het veld. De Italiaan droeg een roestvrijstalen Patek Philippe met het referentienummer 4947/1A. Adviesprijs: 42.515 euro.

Geen protserigheid

Geen protserig klokje vol diamanten, zoals dat van Ronaldo. Het meest opvallende aspect is de maanfase-indicator. Naast de tijd een maanstand en tijd geeft het horloge ook jaren en dagen aan, lekker overzichtelijk. De roestvrijstalen Patek Philippe van Andrea Pirlo is zelfopwindend, beschikt over een blauwe satijnen finish (shantung), is waterbestendig tot 30 meter diep en heeft met een diameter van 38 millimeter een bescheiden formaat. Op het lijf, nee op de pols geschreven van de mooie Lombardiër.

4947 1a, patek phillipe, watch, horloge, andrea pirlo
Patek Phillipe 4947/1A

Meer technische specificaties van de Patek Philippe 4947/1A vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.