Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 9 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Homoseksuele voetballer vreest Qatar, terwijl Beckham er 175 miljoen pakt

De openlijk homoseksuele voetballer Josh Cavallo is bang voor het WK in Qatar. Juist, het toernooi waarvoor voetballers als David Beckham en Ronald de Boer miljoenen vangen als ambassadeur. Bestaat er nog iets als humaniteit?

Slaven en duizenden overleden arbeidskrachten lijken er niet meer toe te doen. Het WK in Qatar en alles wat daarna komt is leuk, zo moet David Beckham uitdragen. Daarvoor krijgt hij omgerekend 175 miljoen euro. Tegelijkertijd vreest de onlangs uit de kast gekomen Australische voetballer Josh Cavallo voor het ‘voetbalfeest’ in de homofobe oliestaat.

Homoseksuele voetballer Josh Cavallo vreest WK

In een interview met de The Guardian zegt de profvoetballer dat hij bang is om in Qatar te voetballen, mocht hij tijdens het naderende WK bij de Australische selectie zitten. Homoseksualiteit is daar illegaal en de straffen zijn extreem. Iemand die op hetzelfde geslacht valt, kan daar drie jaar gevangenisstraf krijgen. “Dat maakt me ongelooflijk verdrietig”, zegt hij.

Josh Vavallo vertelt dat het zijn allergrootste droom is om op een WK uit de komen. “Maar moet dat in een land waar homo’s niet worden geaccepteerd? Ik zou mijn eigen leven in gevaar brengen. Het maakt me bang en doet me opnieuw nadenken: is mijn leven belangrijker dan iets heel goeds doen voor mijn carrière?” Of het David Beckham ook doet nadenken? We vrezen van niet.

David Beckham krijgt 175 miljoen euro van Qatar

Geld is nou eenmaal belangrijker dan mensenrechten. Eind vorige maand tekende David Beckham volgens Voetbal International een contract voor omgerekend 175 miljoen euro. Voor dat geld is hij ambassadeur van het WK in Qatar en van het voetbal daar in het algemeen. Dat is nogal een middelvinger naar de homoseksuele voetballer Josh Cavallo, overleden arbeidskrachten tijdens de bouw van de WK-stadions en slaven die er nog altijd onder erbarmelijke omstandigheden werken. Voor Ronald de Boer en nog een paar gewetenlozen geldt hetzelfde. Hoe durven die mannen, los van alle botox, zichzelf nog in de spiegel aan te kijken?

Lees op de website van Amnesty International wat er allemaal speelt rond het WK in Qatar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.