Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

In december op Disney+: Star Wars heeft het beste tot het laatst bewaard

Star Wars heeft het beste tot het laatst bewaard in 2021 met The Book of Boba Fett. Maar er komen in december meer nieuwe films en series bij op Disney+.

In november kregen Star Wars-fans al een klein voorproefje met een special over The Book of Boba Fett, waarin de geschiedenis van de geliefde premiejager centraal stond. Maar in december verschijnt dan eindelijk de live-action serie over Boba Fett, al moet je tot na kerst wachten.

Nieuw op Disney+ in december 2021

Een overzicht van de nieuwe films, series en documentaires die in december op Disney+ verschijnen. Zo bont als Netflix maakt Disney+ het overigens niet. De concurrent komt deze maand met meer dan zeventig nieuwe titels op de proppen.

Welcome to Earth

Een zesdelige documentaire in samenwerking met National Geographic. Will Smith verkent met een elitegilde aan ontdekkingsreizigers de aarde, waarbij hij tevens zijn eigen grenzen verlegt. Zo beklimt hij voor het eerst een berg, daar is wel wat toewijding voor nodig.

Welcome to Earth is vanaf 8 december te zien op Disney+.

Ron’s Gone Wrong

Ron’s Gone Wrong vertelt het verhaal van de sociaal onhandige brugklasser Barney en Ron, zijn nieuwe beste vriend. Ron, een sprekende, met het internet verbonden robot, hapert nogal eens en dat leidt tot hilarische situaties, maar ook tot een spannend avontuur. Tegen de achtergrond van het social media-tijdperk ontdekken Barney en Ron wat ware vriendschap inhoudt. Leuke familiefilm.

Ron’s Gone Wrong is vanaf 15 december te zien op Netflix.

Het leven van een Loser

We blijven nog even bij animatie in het genre coming of age. Het leven van een Loser is gebaseerd op de succesvolle serie boeken van Jeff Kinney. In de film volg je schriele, ambitieuze en nog net iets te kindse Gref Heffley. Hij probeert zich een weg te banen door de engste ervaring van een jongere, de middelbare school. De trailer belooft veel.

Het leven van een Loser is vanaf 3 december te zien op Disney+.

The Book of Boba Fett

Na The Mandalorian komt er een tweede live-action serie in het universum van Star Wars. The Book of Boba Fett speelt zich voornamelijk af op de planeet Tatooine, de plek waar zowel Anakin Skywalker als zijn zoon Luke Skywalker zijn opgegroeid. Ook wurgde prinses Leia hier het brute wezen Jabba the Hutt. In de eerste trailer van de serie heeft premiejager Boba Fett de troon van Jabba the Hutt overgenomen. Dat belooft sowieso veel nostalgie. Hieronder de kersverse tweede trailer, waarin je Jennifer Beals voor het eerst ziet als een Twi-lek. Vermoedelijk is ze een sleutelfiguur in de serie.

The Book of Boba Fett is vanaf 29 december te zien op Disney+.

The Rescue

Weet je nog, toen Elon Musk een grot in wilde om Thaise voetballertjes te redden? Welnu, dat verhaal is verfilmd tot documentaire, en godzijdank zonder Elon Musk. Centraal staat de gewaagde redding van twaalf jongens en hun coach uit een overstroomde grot in het noorden van Thailand. The Rescue belicht de gevaarlijke wereld van grotduiken, de moed en barmhartigheid van de reddingswerkers en de gezamenlijke wil van de internationale gemeenschap om de jongens te redden.”

The Rescue is vanaf 31 december te zien op Disney+.

Meer nieuwe films en series

In november verscheen er een grotere reeks nieuwe films en series op Disney+, waaronder de special over The Book of Boba Fett. Bekijk hier het volledige overzicht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.