Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 10 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

‘Elon Musk duikt vermoedelijk zelf de Thaise grot in om opgesloten voetballertjes te redden’

Het begon met wat advies, toen werd het een mini-duikboot en nu steekt hij daadwerkelijk zelf de handen uit de mouwen. Elon Musk zet alles in het werk om de opgesloten jongetjes en hun trainer uit de Thaise grot te redden. Daarom pakte hij het vliegtuig en vloog samen met zijn mini-onderzeeër naar het rampgebied. Althans, dat is wat hij via Twitter en Instagram doet vermoeden.

Het enige bewijs dat we tot zo ver hebben is namelijk een aantal foto’s en een video die zijn geplaatst op het Twitter en Instagram account van Elon Musk zelf. Op de foto’s zien we de ingang van de grot. Daarbij staat de tekst: “Net teruggekomen van grot 3. De mini-duikboot is klaar voor gebruik. Hij is gemaakt van racket onderdelen en we hebben hem vernoemd naar het voetbalteam van de jongetjes: Wild Boar. We laten hem hier voor het geval dat ze hem in de toekomst nodig hebben. Thailand is schitterend.”

Elon Musk to the rescue!

Op de video die op Instagram verscheen zien we daadwerkelijk de binnenkant van de grot. Hierop is goed te zien dat het water nog steeds voor problemen zorgt. De geruchten gaan dat Elon Musk deze video zelf heeft genomen, maar dit is nog niet bevestigd. Business Insider besloot om dit na te vragen bij SpaceX, maar kreeg geen antwoord. Het ruimtereisbedrijf van Elon Musk wil niet on the record vertellen of de mini-duikboot gebruikt is, of waar hun Zuid-Afrikaanse baas zich op dit moment bevindt.

Het is dus nog niet zeker of Elon Musk daadwerkelijk zelf op locatie aanwezig is en dat doet er eigenlijk ook niet toe. Het belangrijkste is dat de reddingsoperatie voorspoedig verloopt. Op dit moment zijn acht van de twaalf jongens weer in veiligheid. Er is dan ook goede hoop dat de overige vier voetballertjes en hun 25-jarige trainer deze week nog uit de grot gered worden. Laten we hopen dat dit gaat lukken en dat Elon Musk waar mogelijk is kan helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Elon Musk duikt vermoedelijk zelf de Thaise grot in om opgesloten voetballertjes te redden’
Sluiten