Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 30 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Ballon d’Or 2021: de best en slechtst geklede voetballers

Er zijn de laatste jaren twee zekerheidjes tijdens de verkiezing om de Ballon d’Or. Lionel Messi wint en hij neemt de prijs in een afzichtelijk pak in ontvangst. Een overzicht van de best en slechtst geklede voetballers van 2021.

Ballon d’Or 2021

Jawel, ook in 2021 ging de Ballon d’Or naar Lionel Messi en daar is eigenlijk niemand het mee eens. Veel liefhebbers hoopten op Robert Lewandowski, omdat de Poolse spits dit jaar het vaakst heeft gescoord.

Feit is dat Messi nog altijd de beste dribbelaar, passer en afmaker is. Bovendien won hij ook zijn eerste internationale prijs. Ach, eigenlijk slaat deze hele verkiezing nergens op, maar het blijft leuk om de kledingsmaak van voetballers te beoordelen.

De best geklede voetballers

Wie zijn wij om te beoordelen wie de best geklede voetballers waren tijdens de Ballon d’Or 2021? Klopt, dat slaat net als de hele verkiezing nergens op. Maar iemand moet het doen. Dit zijn in onze ogen de winnaars en verliezers van de avond.

Kylian Mbappé

mbappe, best geklede voetballers, ballon d'or 2021
Kylian Mbappe (Afbeelding: Getty)

Volledig in het zwart, stijlvol velours jasje op maat, lakschoenen, helemaal niet slecht. Oké, hij moet nog een beetje werken aan zijn houding en het dasje mag wat strakker aangetrokken, maar Kylian Mbappé is geslaagd. Nog een verbeterpuntje: liever geen horloge tijdens een gala, en al helemaal geen protserige Richard Mille.

Didier Drogba

didier drogba, ballon d'or 2021, best geklede voetballers
Didier Drogba (Afbeelding: Getty)

Didier Drogba snapt, op het horloge en de armband na, hoe je op een gala moet verschijnen. De host van de avond droeg een perfect gesneden pak met een klassieke snit. Over de jurk van zijn vrouw zullen we het maar niet hebben.

Alexia Putellas

Alexia Putellas, best geklede voetballers, ballon d'or 2021
Alexia Putellas (Afbeelding: Getty)

Twee overeenkomsten tussen Lionel Messi en Alexia Putellas: ze wonnen beide de Ballon d’Or 2021 en namen die in ontvangst in een outfit vol glitters. Bij Alexia Putellas pakte dat wél goed uit.

Simon Kjær

Simon Kjær
Simon Kjær (Afbeelding: Getty)

Simon Kjær is in het voetbal de held van het jaar. De aanvoerder van het Deense nationale elftal had niet beter kunnen handelen tijdens en na de hartstilstand van Christian Eriksen. En ook wat betreft zijn gala-outfit is het een ware gentlemen.

Pedri

Ballon D'Or 2021, pedri
Pedri (Afbeelding: Getty)

De 19-jarige Pedri won de Golden Boy Award 2021 en weet zich nu al beter te kleden dan veel collega’s.

De slechtst geklede voetballers

Smaken verschillen, maar dit zijn naar onze mening de verliezers van de avond.

Lionel Messi

lionel messi, ballon dor 2022, slechtst geklede voetballers
Lionel Messi

Jos Brink meets Ron Brandsteder meets Gerard Joling. Leuk als je een televisieshow in de jaren 90 presenteert of optreedt met de Toppers tijdens het Songfestival, verder een no-go. Lionel Messi is er voor de zevende keer in geslaagd om de Ballon d’Or in een afzichtelijk pak in ontvangst te nemen.

Robert Lewandowski

Ballon d'Or 2021, Robert Lewandowski
Robert Lewandowski (Afbeelding: Getty)

De absolute verliezer van de avond is Robert Lewandowski. Hij greep naast de Ballon d’Or, maar mocht wel een goedmaakrpijs in ontvangst nemen, voor ‘beste spits’ van het jaar. Dat deed hij in een jasje dat rechtstreeks uit het aanbiedingenrek van de Zara getrokken lijkt te zijn. Leuk voor een circusdirecteur, maar iemand met het charisma van Robert Lewandowski kan toch echt beter voor klassiek en sereen gaan.

Luis Suarez

allon D'Or : Photocall At Theatre Du Chatelet In Paris
Luis Suarez (Afbeelding: Getty)

Eigenlijk hoort Luis Suarez helemaal geen pak te dragen, en dit doorsneepak is ook niet zo bijzonder. Maar gezien zijn outfits in het dagelijkse leven verrast hij ons hier ten positieve, ondanks die foeilelijke zilverkleurige das. De lakschoenen en zijn vrouw halen het geheel omhoog, maar net niet genoeg om aan de goede kant van de streep te eindigen.

Check in dit artikel de best en slechtst geklede voetballers tijdens het gala rond de Balon d’Or 2019.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.