Alrik de Jong
Alrik de Jong Style 3 dec 2019

De best geklede voetballers tijdens het Ballon d’Or gala 2019

Niet Virgil van Dijk, maar Lionel Messi won de Ballon d’Or 2019. Terecht, als je het ons vraagt. Maar de bovennatuurlijk goede voetballer uit Argentinië behoort niet tot de best geklede mannen in het voetbalwereld. Virgil van Dijk op zijn beurt weer wel.

Best geklede voetballers tijdens Ballon d’Or 2019

Als een man ergens van opknapt, is het een goed zittend pak. De stijl van de voetballers was ook dit jaar weer het meest interessante aspect tijdens het Ballon d’Or gala van France Football, want de winnaar was van te voren al bekend. De foto’s zijn afgeleverd: dit waren de best geklede mannen tijdens de verkiezing van ‘s werelds beste voetballer van het jaar 2019.

André Onana

BALLON D'OR gala 2019, best geklede voetballers
Bron: AFP / Anne-Christine Poujoulat
BALLON D'OR gala 2019, best geklede voetballers, andre onana
Bron: AFP / Anne-Christine Poujoulat

De absolute winnaar is Ajax-doelman André Onana, die op de zevende plaats eindigde in de strijd om de Lev Yashin Award, de prijs voor de beste keeper van 2019. Chapeau voor zijn extravagante vlinderdas, chapeau voor de variatie op een cumberband, chapeau voor de lakleren schoenen, chapeau voor zijn heerlijk klassieke look. Eigenlijk hoort er geen horloge bij een smoking, maar bij deze vrolijke held zien we dat door de vingers.

Virgil van Dijk

BALLON D'OR gala 2019, best geklede voetballers, virgil van dijk
Bron: EPA / Yoan Valat

Soms worden er mensen geboren waarop niets is aan te merken. Virgil van Dijk is een van die uitzonderingen. Sterk, bescheiden, aantrekkelijk, lief en zo kunnen we nog heel lang doorgaan. Feit is dat hij ook nog eens een stijlvolle man is, vooral als hij een pak draagt. Dat zagen we al tijdens de Lion King-première en tijdens het Ballon d’Or gala 2019 werd het nog maar eens onderstreept. De keuze voor een fluwelen jasje pakte perfect uit. Menig vrouw zal jaloers zijn op zijn partner Rike Nooitgedagt.

Matthijs de Ligt

BALLON D'OR gala 2019, best geklede voetballers, matthijs de ligt
Bron: AFP / Franck Fife
BALLON D'OR gala 2019, best geklede voetballers, matthijs de ligt
Bron: AFP / Franck Fife

We hebben niet alleen het beste, maar ook het meest stijlvolle verdedigingsduo ter wereld. Matthijs de Ligt werd tijdens het het Ballon d’Or gala uitgeroepen tot talent van het jaar. Over zijn stijl bestaat geen twijfel, lijkt ons zo. Lekkere pochetje hoor. Menig jongedame zal jaloers zijn op Annekee Molenaar.

Frenkie de Jong

BALLON D'OR gala 2019, best geklede voetballers, frenkie de jong
Bron: EPA / Yoan Valat

Frenkie de Jong ziet er in een pak of smoking altijd een beetje studentikoos uit, maar hij is de enige speler van FC Barcelona die snapt dat je naar een gala geen stropdas, maar een vlinderstrik draagt. Props daarvoor. Hristo Stoichkov, Lionel Messi, Frenkie de Jong; wat een heerlijk rijtje voetballers.

Donny van de Beek

BALLON D'OR gala 2019, best geklede voetballers, donny van de beek
Bron: AFP / Anne-Christine Poujoulat

Donny van de Beek gaf een diep marineblauwe twist aan zijn smoking. Eigenlijk houden we van klassiek zwart, maar als je naast de dochter van voetballegende Dennis Bergkamp op de rode loper verschijnt, wordt zoiets door de vingers gezien.

Modeflater van de avond: Antoine Griezmann

BALLON D'OR gala 2019, best geklede voetballers, antoine griezmann
Bron: AFP / Franck Fife

En dan nog de minst geklede voetballer tijdens het Ballon d’Or gala 2019: Antoine Griezmann. Kom op joh, beetje respect voor de dresscode. Een smoking draag je met een vlinderstrik. En mocht je die om wat voor reden dan ook vergeten zijn, dan hou je alsnog je bovenste knoopje dicht.

⚽️ Check ook: De casual kledingstijl van onze Oranje-internationals anno 2019

Reageer op artikel:
De best geklede voetballers tijdens het Ballon d’Or gala 2019
Sluiten