Pim Jansen
Pim Jansen Design 30 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult eerste houten collectie en die verrijkt je interieur

LEGO heeft in samenwerking met Room Copenhagen zijn eerste houten interieurcollectie onthuld. Uiteraard passen de items in elkaar zoals het Deense speelgoed zelf en is er gebruik gemaakt van de huisstijl van de fabrikant.

Vorig jaar zette de Deense speelgoedfabrikant al een voorzichtig eerste stapje in de wereld van het interieur. Samen met IKEA werd de BYGGLEK-collectie onthuld, bestaande uit opbergdozen en een bouwset. Leuk en praktisch, maar niet echt een stijlvolle verrijking voor je woonkamer. Nu is er de eerste volwaardige meubelcollectie van hout.

Room Copenhagen x LEGO

Voor de interieurcollectie heeft de Deense speelgoedfabrikant zijn krachten gebundeld met een landgenoot. Room Copenhagen is een ontwerpstudio die speelse items voor in je huis ontwerpt. Jawel, danish design, dus dat zit wel goed. Er was al een eerdere samenwerking met LEGO, maar die was van plastic en uitgevoerd in de traditionele kleuren en vormen. Voor de nieuwe collectie is uitsluitend gebruik gemaakt van duurzaam hout.

De houten interieurcollectie bestaat onder meer uit een aantal opbergkastjes in de vorm van LEGO-blokjes. Deze kun je net als het speelgoed op elkaar stapelen. Ook zijn er fotolijstjes, kledinghangers en boekenrekjes voor aan de muur beschikbaar. Alle items zijn uitgevoerd in zowel donker als licht gekleurd hout.

Houten interieurcollectie shoppen

Op de website van Room Copenhagen zie je het overzicht van de beschikbare items, maar de designstudio noch LEGO regelt de verkoop. Vanuit Europa, en dus ook vanuit Nederland, kun je de interieurstukken via Amazon kopen. Check hier de volledige verkoopinformatie van de eerste houten collectie van de Deense speelgoedfabrikant.

lego, room copenhagen, interieur, houten collectie, boekenrek
(Afbeelding: Room Copenhagen)
lego, room copenhagen, interieur, houten collectie, fotolijstje
(Afbeelding: Room Copenhagen)
lego, room copenhagen, interieur, houten collectie, kledinghanger
(Afbeelding: Room Copenhagen)
(Afbeelding: Room Copenhagen)

LEGO mag met Room Copenhagen dan de eerste houten collectie hebben gerealiseerd, het is zeker niet de eerste stap van de speelgoedfabrikant in de interieurwereld. Check ook deze vijf sets die leuk zijn om te bouwen en jouw interieur verrijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.