Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 27 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

IKEA onthult LEGO-collectie BYGGLEK en bijbehorende opbergdozen

LEGO en IKEA hebben de krachten gebundeld en komen met een nieuwe collectie. De collectie heet BYGGLEK en bestaat uit opbergdozen en een set.

Dat de twee Scandinavische samen met een collectie komen, wisten we stiekem al door dit foutje van winkelpersoneel in Duitsland. Maar nu roepen IKEA en LEGO het van de daken: de collectie ligt binnenkort in de winkel.

BYGGLEK: opbergdozen voor vrede tussen ouders en kinderen

De LEGO-collectie van IKEA bestaat uit vier verschillende producten. Een set van drie kleine opbergdozen, twee sets grotere dozen en een set LEGO-stenen, zodat kinderen direct kunnen beginnen met troep maken. Die dozen moeten tenslotte gevuld worden.

bygglek, lego, ikea, collectie
(Afbeelding: LEGOxIKEA)

De opbergdozen zelf zijn ook LEGO-bouwsets, zij het vrij simpele. Op het deksel van de dozen kan gebouwd worden, waardoor kinderen ondanks het opruimen de volgende dag verder kunnen met hun werk. De collectie bestaat, tot zover bekend, uit de onderstaande opbergsystemen.

  • BYGGLEK: 35 x 26 x 12 cm – €14,99
  • BYGGLEK middel: 26 x 18 x 12 cm – €12,99
  • BYGGLEK (1x) 17 x 6 cm – (2x) 13 x 6 cm – €9,99
  • BYGGLEK LEGO x IKEA 40357 Brick Box (201 onderdelen) – €14,99

Feit is dat je vanaf 1 oktober terechtkunt bij de IKEA voor deze unieke samenwerking.

LEGO x IKEA

Kinderen zien het liefst een huis vol speelgoed, ouders het tegenovergestelde. Dat bracht bedrijven uit Denemarken en Zweden samen. “Ouders willen opruimen, kinderen niet. Opruimen betekent namelijk het einde van de speeltijd én het bouwsel. Wij dachten: laten we die waargenomen rotzooi tot iets moois kunnen maken”, verklaart Rasmus Buch Løgstrup, ontwerper bij LEGO Group.

lego, ikea, bygglek, collectie, fotos, gelekt
Rasmus Buch Løgstrup van LEGO en Andreas Fredriksson van IKEA

Daar kwam de meubelgigant uit Zweden om de hoek kijken. “Het is bekend dat kinderen hun fantasieverhaal voortzetten in hun gedachten nadat ze gestopt zijn met spelen. Zo ontstond BYGGLEK, waarmee opruimen en spelen samenvloeien”, aldus Andreas Fredriksson, ontwerper bij IKEA. Lees hier meer over de collectie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
IKEA onthult LEGO-collectie BYGGLEK en bijbehorende opbergdozen
Sluiten