Dennis Mons
Dennis Mons Games 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Stap in de schoenen van Horner en Wolff met F1 Manager 2022

Na een briljant en spannend F1-seizoen in 2021 krijgen we weer racekriebels! De nieuwe 2022-auto’s zijn terug op de baan en aankomend weekend staat een laatste try-out in Bahrein op de agenda. Teams en coureurs testen alles wat er te testen valt voordat het seizoen van start gaat, en dat is precies wat je ook moet doen in de nieuwe game F1 Manager 2022.

Velen van ons zijn dol op racen en spelen dan ook met veel plezier F1 2021 of iRacing, terwijl anderen juist genieten van alles wat zich achter de schermen in de Formule 1 afspeelt. En daar komt F1 Manager 2022 om de hoek kijken!

F1 Manager 2022 is anders dan voorganger

In tegenstelling tot F1 2021 waarin je zelf rijdt, draait F1 Manager 2022 volledig om het leiden van een F1-team. De game is ontwikkeld door Frontier Developments, welbekend van de briljante Elite Dangerous, Planet Coaster en Planet Zoo-games. De Formule 1-game komt nog deze zomer uit.

F1 Manager 2022 duikt diep in de wereld van de populaire autosport. Zo dien je continu bezig te zijn met je team, met auto-upgrades, budgetten en je coureurs. Het is dus husselen met de felbegeerde stoeltjes met de volle focus op goede resultaten in de race op zondag.

Stap in de schoenen van Horner en Wolff

Er wordt ook uitgekeken naar de game door mensen binnen de racewereld. Managing Director Ross Brawn was eigenaar van zijn eigen Brawn GP Formule 1-team. “Ik weet uit eigen ervaring dat een F1-team managen een enorme uitdaging is, maar ook ontzettend bevredigend. De F1 Manager-franchise is een uitstekende mogelijkheid voor fans om in de schoenen te stappen van een teambaas en het plezier en de stress van zo’n rol zelf mee te maken”, aldus Brawn. “Frontier is een succesvolle ontwikkelaar als het gaat om management-gaming, en F1 Manager 2022 wordt een leuke en innemende game-ervaring.”

F1 Manager 2022 komt nog deze zomer uit op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One, Steam en Epic Store.

Klaar voor het nieuwe Formule 1-seizoen? Test het met onze quiz!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.