Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlands model debuteert voor SI Swimsuit met openhartig interview

Het Nederlandse model Cindy Kimberly heeft haar debuut gemaakt als ‘rookie’ voor Sports Illustrated Swimsuit. Ja, dan ben je een grote mevrouw.

Weet je nog, toen Justin Bieber in 2015 “OMG who is this!!” postte op Instagram? Dat ging over een toen nog onbekende Nederlandse jongedame. Nu, al bijna weer zeven jaar later, heeft Cindy Kimberly 6,9 miljoen volgers op Instagram en is ze een veelgevraagd model.

Cindy Kimberly voor Sports Illustrated Swimsuit

En ja, als veelgevraagd Nederlands model komt er uiteindelijk vanzelf een telefoontje van Sports Illustrated Swimsuit, voor een shoot in bikini. En hoe groot je ook bent, hoe bekend je naam ook is, als debutant begin je daar als ‘rookie’. Daar kunne Nina Agdal, Josephine Skriver en heel wat andere topmodellen over meepraten. De eerste shoot van Cindy Kimberly voor het Amerikaanse magazine vond plaats op Barbados, helemaal niet verkeerd. Hieronder zie je de eerste beelden.

De inspirerende factor van Sports Illustrated Swimsuit gaat overigens verder dan alleen wat foto’s in bikini. In een bijbehorend interview is het Nederlandse model openhartig over haar persoonlijke leven en mentale gezondheid.

Open over struggles

“Geestelijke gezondheidsproblemen kunnen erg isolerend aanvoelen”, zegt ze. “Soms voelt het alsof je de enige bent. Dus ik probeer er open over te zijn, omdat ik hoop dat anderen zich ermee kunnen identificeren en zich realiseren dat ze niet de enigen zijn.” Lees hier het volledige interview met Cindy Kimberly.

De bikini-shoot met Cindy Kimberly komt terug in de Sports Illustrated Swimsuit Issue 2022. Die komt overigens pas in augustus uit. Blijf hier op de hoogte van het laatste nieuws.

Niet het eerste Nederlandse model voor SI

Cindy Kimberly is niet het eerste Nederlandse model in de sports Illustrated Swimsuit Issue. Zo poseerde Marloes Horst als een eens in bikini voor het magazine, om over Robin Holzken maar te zwijgen.

Hieronder nog een kleine compilatie van het andere werk van Cindy Kimberly. Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.