Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo maak en verkoop je een NFT die miljoenen waard kan zijn

NFT’s zijn de next big thing en gaan soms voor duizenden of zelfs miljoenen over de digitale toonbank. Klinkt goed, toch? Zo creëer en verkoop je zelf een NFT. Dat is vooral interessant als je muzikant, vormgever of kunstenaar bent. Scrol helemaal naar beneden voor de tutorial-video.

Bekend met de hype? Dan weet je dat we niet meer om NFT’s heen kunnen.

NFT kan miljoenen waard zijn

Maandelijks wordt er voor honderden miljoenen verkocht aan de non-fungible tokens. Het hoogtepunt? Een simpele JPG-mozaïek, waarvoor iemand bijna 70 miljoen dollar neerlegde. Al deze getallen maken je waarschijnlijk nieuwsgierig naar het verzamelen, maar misschien ook naar het creëren van een NFT.

Let op, even een kleine disclaimer voordat we beginnen. Business Insider waarschuwt dat het kopen en verkopen van NFT’s hoge verborgen kosten met zich mee kan brengen. Zij spraken Robin Martin, die een transactievergoeding (gas fee) van meer dan 200 dollar moest betalen. Als je niet goed oplet, kan deze gas fee zelfs tot verlies leiden. Houd er rekening mee dat je je grotendeels op onbekend terrein begeeft als je jezelf in deze trend stort.

Zelf een NTF maken en verkopen

Oké, dat gezegd hebbende: hoe creëer je een NFT en waar verkoop je die? Vooral als je een fotograaf, grafisch vormgever of kunstenaar bent die zijn werk wil verkopen, kan dit interessant zijn.

Wanneer jouw kunst gedigitaliseerd is (JPG, PNG, GIF, MP3, 3D-bestand) en klaar is om geüpload te worden, is de eerste stap het downloaden van MetaMask. Dit is een browser-extensie waarmee je acties kunt verrichten in de Ethereum-Blockchain (de blockchain waarop NFT’s worden verhandeld). Het is ook een digitale portemonnee voor Ethereum en alle tokens die op Ethereum worden gecreëerd (waaronder dus NFT’s).

Zodra je MetaMask hebt gedownload, kun je deze verbinden met een platform waarop je een NFT kunt verkopen. Je hebt verschillende opties, zoals OpenSea, Rarible, Nifty Gateway, MakersPlace, Mintbase en InfiNFT. Het is dan een kwestie van klikken op ‘Maak’ of ‘Verkoop’ en de stappen doorlopen. Let erop dat je voor de goedkeuring van de transactie op het Ethereum-netwerk je wat Ether nodig hebt in je wallet.

Tutorial-video

Kom je er toch niet helemaal uit? Als Rarible, de eerste community-owned NFT-marktplaats, jou aanspreekt: YouTuber 3D Gladiator heeft een stap-voor-stap tutorial gemaakt waarmee je in no-time jouw NFT verkoopt.

Geen inspiratie? Check deze generator waarmee je in een paar seconden een NFT maakt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.